Saunayhtiö Harvia suunnittelee listautumista Helsingin pörssiin

Pörssiin listautuminen
Harvian pihasaunan erikoisuus on, että kiukaan puuluukku avautuu ulkoterassille.
Harvian pääkonttori ja suurin tuotantolaitos sijaitsee Muuramessa, Jyväskylän kupeessa.Harvia

Maailman johtaviin sauna- ja spamarkkinoihin kuuluva Harvia Oyj suunnittelee listautumisantia ja listautumista Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle.

Harvian suku luopui yhtiön pääomistuksesta vuonna 2014, kun pääomasijoitusyhtiö CapMan sijoitti Harviaan. CapManin rahastot omistavat 69,5 prosenttia Harvian osakkeista.

Harvian suunnitellun listautumisannin odotetaan koostuvan osakeannista, jossa yhtiö laskisi liikkeelle uusia osakkeita sekä Harvian CapMan -rahastojen ja muiden omistajien osakkeita. Osakeannin tavoitteena on kerätä noin 45 miljoonan euron bruttovarat pääomarakenteen vahvistamiseen ja Harvian kasvustrategian tukemiseen. CapManin hallinnoimat rahastot jäisivät merkittäviksi osakkeenomistajiksi myös listautumisannin jälkeen.

Harvian liikevaihto vuonna 2017 oli noin 60 miljoonaa euroa, liikevoitto 9,3 miljoonaa ja oikaistu liikevoitto 10,7 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 365 alan ammattilaista Suomessa, Kiinassa ja Hongkongissa, Romaniassa, Itävallassa, Saksassa ja Virossa. Yhtiön pääkonttorin yhteydessä Muuramessa sijaitsee myös Harvian suurin saunojen ja saunakomponenttien tuotantolaitos.

Harvian toimitusjohtaja Tapio Pajuharju
Toimitusjohtaja Tapio Pajuharju arvioi Harvialla olevan hyvät edellytykset jatkaa kannattavaa kasvua.Yle / Matti Myller

Harvian toimitusjohtaja Tapio Pajuharjun mukaan suunniteltu listautuminen tukee yli 60-vuotiaan yhtiön kasvutavoitteita.

– Tuona aikana olemme kansainvälistyneet huomattavasti ja kasvaneet yhdeksi maailman johtavista sauna- ja spa-tuotteiden valmistajista. Olemme kasvaneet orgaanisesti ja yrityskaupoilla sekä ylläpitäneet hyvän kannattavuuden CapManin omistuksen aikana.

Harvian tavoite on nousta johtavaksi toimijaksi sauna- ja spa-tuotteiden markkinoilla. Yhtiö valmistaa kattavasti kaikkia kolmea saunatyyppiä: perinteisiä saunoja, höyrysaunoja ja infrapunasaunoja.