Tinder-treffailu johti törkeään raiskaukseen ja paritukseen – 5 miestä tuomittiin harvinaisessa rikosvyyhdissä

Tiedottoman uhrin päälle kaadettiin steariinia.

seksuaalirikokset
Tinder käyttäjä
Rikosvyyhti sai alkunsa, kun uhri ja tuomittu tapasivat Tinderissä.Julia Sieppi / Yle

Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa on annettu tuomio harvinaisen törkeässä paritus- ja raiskausjutussa, johon liittyy myös salakatselua. Tapahtumat saivat alkunsa Tinder-treffeistä Joensuussa viime syksynä. Tuomittu mies ja uhri alkoivat tapailla. Mies valokuvasi ja videoi uhria ja levitti kuvamateriaalia ulkopuolisille. Uhri suostui aluksi vapaaehtoisesti ja myöhemmin painostettuna parituksen kohteeksi ja myi seksiä ainakin kolmelle asiakkaalle.

Tapahtumat kärjistyivät syyskuun 14. päivänä, jolloin tuomittu syyllistyi pahoinpitelyyn, salakatseluun, raiskauksen yritykseen ja törkeään raiskaukseen. Paikalla oli myös muita, samasta rikosvyyhdistä sittemmin tuomion saaneita miehiä. 34-vuotias päätekijä tuomittiin teoista 4,5 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Tuomitut eri ikäisiä miehiä

Tapaukseen liittyy neljä muuta miestä. Heistä yksi sai tuomion pahoinpitelystä ja raiskauksen yrityksestä, ja kolme muuta tuomittiin muun muassa seksikaupan kohteena olevan henkilön hyväksikäytöstä. Tuomitut ovat iältään 20–50-vuotiaita.

Asianomistaja oli ollut raiskauksen aikana tiedottomassa tilassa. Seurueen käytössä oli ollut huumaavia lääkkeitä ja kannabista. Pisimmän tuomion saanut mies muun muassa kaatoi uhrin paljaalle vartalolle steariinia samalla kun kaksi muuta miestä pitivät häntä paikallaan.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Karjalainen (siirryt toiseen palveluun)