Hyppää sisältöön

Paavo Väyrynen keskittyy taistelemaan keskustapuolueen johdosta – kansalaispuolueen päätöksestä poliisiasia

Väyrysen erottanut kansalaispuolue pitää oman tiedotustilaisuuden keskiviikkona.

Uutisvideot: Paavo Väyrysen tiedotustilaisuus
Uutisvideot: Paavo Väyrysen tiedotustilaisuus

Paavo Väyrynen haluaa keskittyä poliittiseen taisteluun keskustan puheenjohtajuudesta.

Ennakko-odotusten mukaan Väyrysen ennakoitiin kertovan tarkemmin kansalaispuolueen päätöksestä erottaa hänet. Tiedotustilaisuuden alussa hän kuitenkin korosti, että hän haluaa keskittyä kesän puheenjohtajakisaan.

– Haluan keskittyä asiakysymyksiin. Lähetin eilen erottamista koskevan tiedotteen.

Hän lykkää paluuta eduskuntaan keväästä syksyyn avustajakuntansa lomien ja korvausten takia.

– En usko, että kiista vaikuttaa mahdollisuuksiini päästä puolueen johtoon. Kun tilanne kansalaispuolueen osalta selkiytyy, uskottavuuteni kasvaa.

Tilanne selkiytyy Väyrysen mukaan sen jälkeen kun vakavat syytökset on käsitelty oikeudessa.

Hän tosin kertoi, että on tehnyt tutkintapyynnön poliisille kansalaispuolueen erottamispäätöksestä. Asianajaja Kari Uotin välittämän tutkintapyynnön mukaan puoluehallitus on syyllistynyt kunnianloukkaukseen ja Väyrynen vaatii myöhemmin korvauksia syntyneestä vahingosta ja kärsimyksestä.

Päätöksestä vielä kanne vireillä

Väyrysen mukaan tutkintapyynnön lisäksi valmistellaan vielä moitekannetta kansalaispuolueen lauantain kokouksesta. Kanteen tarkoitus on kumota puolueen hallituksen päätös oikeuden kautta.

Tiedotustilaisuudessa toimittajien kysymykset koskivat kuitenkin kiistaa kansalaispuolueen ympärillä. Paavo Väyrynen joutui moneen kertaan kehottamaan kysymään isommista asioista. Hän kampanjansa kärki osuu maakunta- ja soteuudistuksen korjaamiseen eduskuntavaalien jälkeen.

Kansalaispuolueen Sami Kilpeläisen johtama puoluehallitus päätti Väyrysen erottamisesta kokouksessaan lauantaina ennen jäsenkokousta. Väyrynen erotettiin puoluehallituksen mukaan puolueen tilinkäyttön väärinkäytösten ja vaaliraharikkomusten vuoksi.

Väyrynen ja hänen tukijoukkonsa kiistivät tuoreeltaan rahan käyttöön liittyvät epäselvyydet ja he ovat pitäneet erottamisen syitä tekaistuina. Helsingin poliisi on saanut puolueelta asiasta tutkintapyynnön.

Kansalaispuolue kertoo lisätietoja tilanteesta näillä näkymin keskiviikkona.

Lue myös:

.
.