TUI:n rikkoontunut lentokone edelleen Vaasan kentällä

Viime viikolla rikkoontuneelle koneelle tehtävät tarkastukset ja testit eivät ole vielä valmistuneet. Rikkoontunut kone on Vaasan lentokentän toisella rullaustiellä.

lentoliikenne
Tui:n lentokone lentokentällä
Rikkoontunut kone on Vaasan lentokentän toisella rullaustielläHans-Mikael Holmgren / Yle

Vaasassa viime viikolla rikkoontunut TUI Airwaysin lentokone on edelleen Vaasan kentällä. Koneelle Vaasassa tehtävät tarkastukset ja testit eivät ole vielä valmistuneet.

TUI Finlandin viestinnästä kerrotaan, että yhtiön ja moottorin valmistajan teknisten asiantuntijoiden tutkinta vie aikaa, joten tarkkaa aikataulua koneen kohtalosta ei tällä hetkellä ole.

– Lentoturvallisuus on aina matkustamisessa etusijalla ja pääprioriteettimme, joten aikataulusta en tällä hetkellä valitettavasti osaa sanoa vielä mitään, Pauliina Pajunen TUI Finlandilta kertoo.

Rikkoontunut kone on Vaasan lentokentän toisella rullaustiellä. Lentoaseman päällikkö Petri Lampi kertoo, ettei kone häiritse Vaasan kentän normaalia toimintaa.

Vaasasta Kap Verdelle lähtenyt Boeing 767 -kone joutui palaamaan takaisin Vaasaan viikko sitten tiistaina, kun koneesta kuului kaksi pamahdusta ja moottori löi tulenlieskoja. Koneessa oli yli 300 matkustajaa.

Matkustajat pääsivät matkalle lopulta korvaavilla lennoilla. Alkuperäisistä matkustajista useampi kuin joka viides päätti jättää matkan väliin välikohtauksen jälkeen.