Hyppää sisältöön

Kuurosta tytöstä kertovalle elokuvalle Oscar-palkinto

Parhaan lyhytelokuvan palkinto annettiin brittiläiselle elokuvalle The Silent Child.

Parhaan lyhytelokuvan Oscar-palkinnon sai brittielokuva The Silent Child (siirryt toiseen palveluun). Se kertoo maaseudulla elävästä 4-vuotiaasta Libby-tytöstä, joka kuuroutensa vuoksi on eristyksissä muista ihmisistä, kunnes sosiaalityöntekijä opettaa hänet kommunikoimaan viittomakielellä.

Elokuvan on käsikirjoittanut Rachel Shenton, joka myös vastaa yhdestä elokuvan päärooleista. Kuuron Libby-tytön roolissa on 6-vuotias Maisie Sly (siirryt toiseen palveluun), joka myös itse on viittomakielinen kuuro. Elokuvan on ohjannut Chris Overton.

Viittomakieli näkyy myös parhaan elokuvan palkinnon voittaneessa elokuvassa The Shape Of Water. Guillermo del Toron ohjaamassa elokuvassa osa kommunikoinnista tapahtuu amerikkalaisella viittomakielellä. Päähenkilö on mykkä nainen, jota esittää brittiläinen kuuleva näyttelijä Sally Hawkings.

Elokuva sai kaikkiaan neljä palkintoa eri kategorioissa.

Edit: Parhaan lyhytelokuvan voittanut The Silent Child -lyhytelokuvassa yksi päähenkilöistä on kuuro. The Shape of Water -elokuvan päähenkilö on mykkä. Kummassakin e__lokuvassa käytetään viittomakieltä.

.
.