Saab ja Vuitton saman pöydän äärellä – Ranskan presidentti isännöi huippumuotia Élysée-palatsissa

Presidentti Emmanuel Macronin haluaa vaalia Ranskan mainetta muotimaana, mutta taustalla ovat myös taloudelliset syyt.

Ranskalainen muotisuunnittelu
Ranskan presidentti Emmanuel Macron
Ranskan presidentti Emmanuel MacronEtienne Laurent / EPA

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja hänen vaimonsa Brigitte isännöivät muotialan tapaamisen presidentin virka-asunnossa Élysée-palatsissa maanantai-iltana.

Macron haluaa vaalia Ranskan mainetta muotimaana ja asemaa muodin huipulla. Taustalla ovat myös taloudelliset syyt. Muotiteollisuus tuo kasvua ja työpaikkoja Ranskaan, jossa maan hallitus pyrkii vähentämään työttömyyttä.

Puheessaan Macron kehotti suunnittelijoita valitsemaan Ranskan.

– Hartain toiveeni on, että luovat ihmiset – tulivatpa he sitten Intiasta, Japanista, Afrikasta, Yhdysvalloista tai Kiinasta – tulisivat maahamme ja sisäistäisivät kaiken täällä tarjolla olevan, jotta tämä työ olisi heille helppoa, Macron sanoi.

Ranska houkuttelee edelleen muotiguruja

Ranska vetää edelleen kansainvälisiä muotisuunnittelijoita. Vieraslistalla oli tunnettuja muotialan suunnittelijoita, mutta joukossa oli myös uusia nuoria suunnittelijoita.

Palatsissa nauttivat illallista muun muassa ranskalainen muotisuunnittelija Jean Paul Gaultier, tunnettu libanonilainen suunnittelija Elie Saab sekä Louis Vuittonin luova johtaja Nicolas Ghesquiere. Vieraiden joukossa olivat myös Christian Louboutin, Voguen päätoimittaja Anna Wintour ja Alexander McQueenin suunnittelija Sarah Burton.

Macronin vaimo Brigitte suosii ranskalaisia tuotemerkkejä, muun muassa Louis Vuittonia. Aiemmin myös sosialistinen presidentti Francois Mitterrand järjesti muoti-illallisia 1980-luvulla.

Ranskan ensimmäinen nainen, presidentti Emmanuel Macronin vaimo Brigitte Macron nousee ulkoportaita ja vilkuttaa.
Ranskan ensimmäinen nainen, presidentti Emmanuel Macronin vaimo Brigitte Macron.Yoan Valat / EPA