1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nigeria

Itsemurhapommittaja tappoi kolme ja haavoitti 18 Nigeriassa

Nigerian armeija uskoo, että iskun taustalla on Boko Haram -terroristijärjestö.

Nigeria
Kartta
Yle Uutisgrafiikka

Ainakin kolme on kuollut ja 18 haavoittunut itsemurhaiskussa Nigeriassa, kertoo uutistoimisto AFP. Polkupyörällä liikkunut itsemurhapommittaja iski maan koillisosassa Maidugurin kaupungin laitamilla.

Maan armeijan edustajan mukaan ei ole epäilystäkään, etteikö isku olisi Boko Haramin tekemä. Ryhmä on tehnyt toistuvasti iskuja Nigeriassa, ka myös Maidugurissa. Aikaisemmat iskut ovat kohdistuneet sekä sotilas- että siviiliväestöön.

Boko Haram on tullut tunnettu myös tyttöjen sieppauksista Nigeriassa. Helmikuussa aseistetut taistelijat sieppasivat 110 koululaista Dapchin kaupungista Yoben alueella. Kansainvälisesti tunnetuin sieppaus tehtiin vuonna 2014, kun järjestö kaappasi yli 270 koulutyttöä Chibokin kaupungista.

Ryhmä iskee usein niin kutsuttuihin pehmeisiin kohteisiin, joissa on paljon siviiliväestöä, kuten kirkkoihin, torialueille ja muihin kokoontumispaikkoihin.

Viime perjantaina kolme sotilasta ja kahdeksan avustustyöntekijää kuoli iskussa Rannin kaupungissa. Isku keskeytti avustustoiminnan viikoksi.

Lue myös:

Nigerian hallitus vahvistaa: Boko Haram sieppasi yli sata opiskelijaa

Nigeriassa yli 100 koulutyttöä kadonnut – Boko Haramin pelätään vieneen tytöt

Nigeria vapauttaa kymmeniä terroristiepäiltyjä todisteiden puuttuessa

Ainakin 21 ihmistä kuoli itsemurhaiskussa Nigeriassa

Ainakin 30 ihmistä on kuollut hyökkäyksessä Koillis-Nigeriassa

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi