Katso suorana A-studio klo 21: Onko pääkaupunkiseudun lastentarhanopettajien yhteisestä palkkatasosta sovittu?

Lastentarhanopettajien kuukausipalkat ovat kolmessa pääkaupunkiseudun kunnassa pysähtyneet 2 300 euron tietämille.

varhaiskasvatus
A-studio: Lastentarhanopettajien sovittu palkkataso?
A-studio: Lastentarhanopettajien sovittu palkkataso?

Ylen tietojen mukaan pääkaupunkiseudun lastentarhanopettajien palkkakaton taustalla on herrasmiessopimus. Pääkaupunkiseudun kunnat ovat keskenään sopineet, että palkkakilpailuun ei lähdetä.

Vantaan kaupungin varhaiskasvatuksen johtaja Sole Askola-Vehviläinen kertoi aiemmin Yle Uutisille, että kuntien väliltä löytyy yhteistyösopimus siitä, että henkilöstöstä ei kilpailla palkkatasolla. Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n varhaiskasvatuksesta vastaava työmarkkina-asiamies Timo Mäki pitää tilannetta huolestuttavana ja varhaiskasvatuksen laadun näkökulmasta todella haitallisena.

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien henkilöstöjohtajat ovat kiistäneet, että kaupunkien välillä olisi sopimus lastentarhaopettajien palkoista.

Lastentarhanopettajien kuukausipalkat ovat kolmessa pääkaupunkiseudun kunnassa pysähtyneet 2 300 euron tietämille.

Onko palkkakartelli todellinen? Miksi pätevistä lastentarhanopettajista on pulaa? Kuinka arvostettua lastentarhanopettajan työ on?

Illan A-studiossa keskustelemassa ovat Vantaan kaupungin varhaiskasvatuksen johtaja Sole Askola-Vehviläinen sekä opettajien ammattijärjestö OAJ:n työmarkkina-asiamies Timo Mäki. Yle TV1 klo 21. Juontajana on Marja Sannikka. #astudio

Lue myös:

Helsinki tarjoaa porkkanaa lastentarhanopettajille: 1 000 euron kannustinpalkkio

Pääkaupunkiseudun kunnilla herrasmiessopimus, että lastentarhanopettajien palkkoja ei nosteta – "Kutsun tätä palkkakartelliksi"

OAJ syyttää pääkaupunkiseudun kuntia lastentarhanopettajien palkoista: Törkeä hyökkäys opetusalaa kohtaan, laitonta