Kelkkahiihtäjä Sini Pyy iskussa perjantaina alkaviin paralympialaisiin

Rovaniemeläinen Sini Pyy kilpailee Pyeongchangissa kelkkahiihdossa ja ampumahiihdossa, joista hänellä on kuudes sija maailmancupissa tältä kaudelta.

Sini Pyy
Kelkkahiihtäjä Sini Pyy
Maija-Liisa Juntti / Yle

Sini Pyyn selkäranka murtui nokkakolarissa talvisella Kittiläntiellä kahdeksan vuotta sitten. Jo sairaalassa maatessaan Pyy päätti, että jatkaisi orastavaa hiihtouraa vammaisurheilun puolella. Edelliset paralympialaiset neljä vuotta sitten Sotshissa menivät tutustuessa, mutta Pyeongchangissa nousukuntoisella Pyyllä on jo mahdollisuus pistesijoille.

Sotshissa sain ne parhaat suoritukset ja itestä eniten irti, toivottavasti nytkin käy niin.

Sini Pyy, kelkkahiihtäjä

– Viimeistelyleiri meni tosi hyvin ja saatiin eteen päin niitä asioita, mitkä ovat kisakaudella mietityttäneet. Että sillä tavalla lähden kyllä hyvällä itseluottamuksella kisoihin, Pyy sanoo.

25-vuotias Pyy osallistuu paralympialaisissa viiteen starttiin ja kilpailee sekä kelkkahiihdossa että ampumahiihdossa. Rovaniemeläinen on saavuttanut tänä vuonna maailmancupissa kuudennen sijan molemmissa lajeissa. Etelä-Korean paralympiamaastot ja -haasteet ovat kelkkahiihtäjälle tuttuja jo viime kaudelta.

– Ilmakiväärin luoti ottaa siihen tuuleen eli se todellakin tulee vaikuttamaan ammuntatarkkuuteen ja toisekseen siellä on todella haastavat ladut, jyrkkää ja kovaa nousua, mitä varten olemme kyllä tällä kaudella treenanneet.

Isojen kisojen tunnelma tsemppaa

Sini Pyyn ensimmäinen kisastartti on jo lauantaina, kun hän osallistuu ampumahiihdon sprinttiin. Tunnelman puolesta paralympialaiset ovat urheilijalle ainutlaatuiset.

– Tunnelma siellä on ihan erilainen kuin missään muualla, missä kisaamme. Joukkueet ovat yhdessä ja se tuo ihan oman potkun. Sothissa sain ne parhaat suoritukset ja itestä eniten irti siellä isoissa kisoissa. Toivottavasti nytkin käy niin, Pyy miettii.

Pyeongchangin paralympialaiset alkavat perjantaina. Katso koko kisaohjelma täältä.