1. yle.fi
  2. Uutiset

Tuhansia museokorttilaisia vieraili viime vuonna myös Hämeen museoissa

Kanta-Hämeen suosituimmat Museokortti-museot löytyvät Hämeenlinnasta ja Riihimäeltä.

museot
Hämeen linna kesällä 2010
Hämeen linnassa vieraili viime vuonna tuhansia Museokortti-kävijöitä.Markku Karvonen / Yle

Museokorttien määrä on kasvussa myös Hämeessä. Museoviraston alustavan tilaston mukaan korttia käytettiin viime vuonna Kanta-Hämeessä eniten Hämeen keskiaikaisessa linnassa, Hämeenlinnan Taidemuseossa ja Suomen lasimuseossa Riihimäellä.

Hämeen linnassa vieraili viime vuonna 45 166 Museokortti-kävijää. Hämeenlinnan Taidemuseon Engel- ja Lohrmann-rakennuksissa Museokortilla kävi yhteensä 26 887 vierasta. Riihimäellä lasimuseoon tutustui 10 217 museokorttilaista.

Myös kantahämäläiset erikoismuseot kiinnostivat viime vuonna hyvin Museokortin haltijoita. Hämeenlinnassa Linnankasarmin alueella sijaitsevassa Museo Militariassa vieraili kaikkiaan 14 807 ja Riihimäellä Suomen Metsästysmuseossa 4 972 museokorttilaista.

Myös Iittalan lasimuseo Hämeenlinnassa kiinnosti viime vuonna Museokortti-kävijöitä. Iittalan Lasimäen erikoismuseossa kävi 5 799 museokorttikävijää.

Valtakunnallisella Museokortilla tehtiin viime vuonna koko maassa yli miljoona käyntiä.

Juttua muokattu 13.8.2020 klo 12:10: Poistettu maininta Hattulan Panssarimuseon kävijämääristä. Toisin kuin jutussa aiemmin väitettiin, museokortti ei käy Panssarimuseossa.

Lue seuraavaksi