Kemissä vuoto runkovesijohdossa: Vettä kannattaa varata vuorokauden tarpeeksi

Kemin runkovesijohdossa on havaittu vuoto Siikakankaankujan ja Ouluntien välisellä alueella. Korjauksen aikana veden jakelu on keskeytyksissä.

vesijohtovesi
Vesi juoksee hanasta lavuaariin.
Keittokehotus alkaa tiistaina 6.3.2018 klo 13.00. Kemin Vesi Oy tiedottaa keittokehotuksen purkamisesta tai jatkumisesta heti laatunäytteiden valmistuttua.Yle

Kemin Vesi Oy:n runkovesijohdossa on havaittu vuoto Siikakankaalla (siirryt toiseen palveluun). Vuodon korjaus on aloitettu tiistaina 6. maaliskuuta kello 13 Siikakankaankujan ja Ouluntien välisellä alueella.

Korjauksen aikana veden jakelu on keskeytyksissä Siikakankaalla seuraavilla kaduilla Siikakankaankuja 5, 7 ja 8, Loukkukatu, Ajomiehenkatu, Jäniskuja, Supikuja, Vesikkokuja, Sopulikuja, Näätäkuja, Majavakuja, Ansakatu, Kontionkatu ja Siikajärventie. Kemin Vesi Oy kehottaa asukkaita varaamaan ruoka- ja juomavettä vedenkatkosajaksi (siirryt toiseen palveluun) eli noin yhden vuorokauden tarvetta vastaavan määrän.

Kun korjaustöiden jälkeen vettä taas tulee hanasta, niin varotoimenpiteenä vesi tulee keittää. Keittokehotus on voimassa vedenjakelukatkoksen jälkeen kunnes korjauksen jälkeen otettu vedenlaatunäyte on tutkittu ja vesi on todettu hyvälaatuiseksi.

Kemin Vesi Oy tiedottaa keittokehotuksen purkamisesta tai jatkumisesta heti laatunäytteiden valmistuttua.

Veden keittoohje: Ennen vedenlaatunäytteiden valmistumista suositellaan juomaveden keittämistä muutaman minuutin ajan ennen käyttämistä elintarvikkeena. Talousvettä voi käyttää muuten normaalisti esimerkiksi peseytymiseen ja astioiden tai vaatteiden konepesussa.