Kaksi brittipoliisia sai myös oireita Salisburyn tapahtumiin liittyen

Poliisit vietiin sairaalahoitoon, mutta heidän oireensa olivat lievempiä ja heidät on jo kotiutettu.

myrkytykset
Poliisin nauhoilla eristämä alue Salisburyssa, Britanniassa. Poliisimies seisoo vartioimassa.
Poliisin eristämä alue Salisburyssa.Neil Hall / EPA

Britanniassa kaksi poliisia on saanut lieviä oireita Salisburyn myrkytystapahtumiin liittyen, kertoo uutistoimisto Reuters. Molemmat poliisit tulivat tiettävästi ensimmäisenä tapahtumapaikalle. Heidät viettiin sairaalahoitoon.

Paikallisen poliisin mukaan välitöntä vaaraa oireita saaneilla poliiseilla ei kuitenkaan ole. Heidät on myöhemmin kotiutettu sairaalasta. Poliisin mukaan muillakaan sivullisilla ei ole välitöntä vaaraa.

Kaksi ihmistä joutui sunnuntaina kriittiseen tilaan altistuttuaan "tuntemattomalle aineelle" Britannian Salisburyssa sijaitsevassa ostoskeskuksessa. Venäläinen kaksoisagentti Sergei Skripal ja hänen tyttärensä Julia löydettiin huonokuntoisina ostoskeskuksen läheiseltä penkiltä, molemmat olivat tajuttomia.

Ex-vakooja ja hänen tyttärensä ovat tehohoidossa ja edelleen kriittisessä tilassa sairaalassa. Britannian keskusrikospoliisi tutkii tapausta. Pollisi on eristänyt tapahtumapaikan Salisburyssa. Myös Skripalin kotia vartioidaan.

Lue myös:

Britannia uhkaa "kovilla toimilla", mikäli Venäjä paljastuu syylliseksi kaksoisagentin myrkyttämiseen

Venäläisvakoilijan myrkytysmysteeri tuo mieleen Litvinenkon murhan – Britanniassa pitkään asunut Sergei Skripal löydettiin tiedottomana ostoskeskuksen penkiltä

BBC: Kaksi ihmistä kriittisessä tilassa altistuttuaan oudolle aineelle – toinen paljastui entiseksi kaksoisagentiksi

Lähteet: Reuters