1. yle.fi
  2. Uutiset

Lännen Media: Kiinalaisille myönnettyjen viisumien määrässä kaikkien aikojen kuukausiennätys tammikuussa

Koko alkuvuonna kiinalaisille on myönnetty viisumeja jo noin 10 000, kun koko viime vuoden kokonaisviisumimäärä oli 34 000.

viisumit
Kiinalaiset turistit tutustumassa Etelä-Karjalaiseen kotiin
Mikko Savolainen / Yle

Kiinalaisille Suomeen myönnetyissä viisumien määrässä tehtiin kaikkien aikojen kuukausiennätys tammikuussa, uutisoi Lännen Media. Kasvua oli 43 prosenttia viime vuoden tammikuuhun verrattuna.

Koko alkuvuonna kiinalaisille on myönnetty viisumeja jo noin 10 000, kun koko viime vuoden kokonaisviisumimäärä oli 34 000.

– Viisumien kysynnän taustalla ovat Kiinan vahvasti kasvava talous, yhä lisääntyvät Finnairin yhteydet Aasiaan ja panostaminen turismin edistämiseen Kiinasta, arvioi kansalaispalvelupäällikkö Pasi Tuominen ulkoministeriöstä.

Oma merkityksensä lienee myös Suomen saamalla näkyvyydellä Kiinan tiedotusvälineissä, kun presidentti Xi Jinping vieraili Suomessa ja Suomeen tulivat myös jättiläispandat Lumi ja Pyry.

Kiinalaiset turistit tutustumassa Etelä-Karjalaiseen kotiin
Mikko Savolainen / Yle

– Suomi on profiloitunut Kiinassa muita Pohjoismaita vahvemmin talvimatkailumaana ja maailman pohjoisimmat lumipandat ovat vahvistaneet yhä Suomen näkyvyyttä Kiinassa, mikä tukee epäsuorasti myös matkailua, sanoo lehdistövirkamies Jyri Lintunen Suomen Pekingin suurlähetystöstä.

Kaikkiaan Suomeen myönnettiin viime vuonna 817 000 viisumia, josta kiinalaisten osuus oli 34 000. Vuonna 2016 vastaava luku oli 541 000 ja kiinalaisten osuus noin 28 000. Ylivoimaisesti eniten viisumeita myönnetään kuitenkin venäläisille.

Linkki Aamulehden artikkeliin (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Kiinalaiset vaihtoivat suosikkejaan – Finnair: "Ivalo ja Rovaniemi ohittivat Pariisin ja Rooman"

Kiinalaiset hullaantuivat suomalaiseen vessapaperiin – sellu käy kaupaksi ennätyshinnalla

Tässä ne nyt ovat: isopandat saapuivat Suomeen lumen keskelle – video

Suomeen muuttanut Jian Cao: "Panda on modernin Kiinan symboli"

Suomi odottaa Kiinan pehmeää pakettia – Vuokrapandat pakattiin lentolaatikkoon ylistävien sanojen ja talouskasvutoiveiden saattelemana

Lue seuraavaksi