Hyvinvointiyhtymän lasku kääntää Iitin tilinpäätöksen miinukselle

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä laskuttaa kunnalta noin 2 miljoonaa euroa budjetoitua enemmän. Lisälaskun taustalla ovat roimat korotukset palveluiden hinnoissa esimerkiksi vanhusten kotihoidossa.

Lyhyet
Vanhus ovella
Yle

Iitin kunta joutuu tekemään viime vuodelle miinusmerkkisen tilinpäätöksen Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän odotettua suuremman laskutuksen vuoksi.

Hyvinvointiyhtymä laskuttaa kunnalta noin 2 miljoonaa euroa budjetoitua enemmän. Tilinpäätöksestä tulee kuitenkin vain noin 400 000 euroa alijäämäinen, koska kunta on omilla toimillaan pystynyt hoitamaan talouttaan arvioitua paremmin.

Hyvinvointiyhtymän lisälaskun taustalla ovat roimat korotukset palveluiden hinnoissa esimerkiksi vanhusten kotihoidossa. Myös iittiläisten käyttämien vuodeosastopaikkojen hinnat ovat entistä korkeammat, joten vuodeosastopaikkojen vähentäminen ei johtanut kustannusten laskuun. Paikkamäärä laski viime vuonna 20:sta kahdeksaan.

Iitin hallinto- ja talousjohtaja Jarkko Salosen mukaan kunta tarkastelee seuraavaksi hyvinvointiyhtymän kanssa sekä palvelujen hinnoittelua että palvelujen laajuutta.