Syyte ei haittaa Kittilän kuntaa – Levin hissiyhtiön Palosaari jatkaa toimitusjohtajana

Myös hissiyhtiön hallitus vakuutti, että Jouni Palosaari nauttii sen luottamusta.

Levi
Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.
Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari.Yle

Kittilän kunnanhallitus linjasi tiistaina, että Levin hissiyhtiön toimitusjohtaja jatkaa tehtävässään normaalisti syytteen nostamisesta huolimatta. Toimitusjohtaja Jouni Palosaari on saanut syytteen luottamusaseman väärinkäyttämisestä Levin etelärinteen hissihankinnassa.

Kunnanhallitus käsitteli tiistaina hissiyhtiön hallituksen lausuntoa, jonka mukaan Palosaari voi syytteestä huolimatta jatkaa toimitusjohtajana, yhtiön hallitus seuraa tilannetta ja ratkaisut tehdään kun Palosaaren saama tuomio on lainvoimainen.

Hissiyhtiön hallitus oli myös sitä mieltä, että asian saama julkisuus ei ole vaikuttanut hissiyhtiön toimintaan, ainakaan negatiivisesti. Kaiken kaikkiaan Jouni Palosaaren katsotaan nauttivat hallituksen luottamusta.

Hissiyhtiön hallituksessa istuvat kunnanhallituksen jäsenet poistuivat esteellisenä kokouksesta asian käsittelyn ajaksi.

Vs. kunnanjohtaja esitti, että kunnanhallitus linjaa lausunnon pohjalta jatkotoimenpiteet. Raili Fagerholm (vas.) esitti, että selvitys merkitään vain tiedoksi, eikä se aiheuta mitään jatkotoimenpiteitä.

Vastaesitystä kannatettiin ja äänestyksessä se voitti äänin 4-3. Kunnanhallitus päätti siis, että syyte ei johda tässä vaiheessa mihinkään toimenpiteisiin ja Palosaari jatkaa työssään normaalisti.