1. yle.fi
  2. Uutiset

Oscar-varasta uhkaa vankeus – parhaan naispääosan pysti siepattiin jatkoilla

Miehen epäillään varastaneen Frances McDormandille annetun Oscar-palkinnon elokuvagaalan jatkoilla.

Oscar-palkinto
Frances McDormand
Frances McDormand Oscar-gaalan pressihuoneessa 4. maaliskuuta.AOP

Yhdysvalloissa on nostettu syytteet Oscar-patsaan varastamisesta epäiltyä miestä vastaan. Los Angelesin piirikunnan syyttäjän mukaan nelikymppinen mies sai rikossyytteen törkeästä varkaudesta tiistaina.

Miestä syytetään näyttelijä Frances McDormandille viime sunnuntaina annetun palkinnon varastamisesta Oscar-gaalan virallisilla jatkoilla. McDormand sai palkinnon parhaasta naispääosasta roolistaan elokuvassa Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

Uutistoimisto AP:n mukaan varkaudesta syytetty mies oli juhlapaikalta lähdettyään nostanut ylpeänä patsaan esille ulkona filmitähtiä odottaneiden valokuvaajien edessä. Uutistoimisto Reutersin mukaan mies hehkutti mennessään: "Me saimme sen, teimme sen. Mutta nyt on kiire."

Yksi valokuvaajista alkoi epäillä, ettei kyseessä ole miehen oma palkinto ja lähti hänen peräänsä.

Oscar ei ole vain palkitun omaisuutta

Poliisin mukaan mies luovutti patsaan suosiolla, Oscar palautettiin McDormandille ja mies pidätettiin. Häntä uhkaa syyttäjien mukaan jopa kolmen vuoden vankeustuomio. Uutistoimistojen mukaan miestä tai hänen edustajaansa ei ole tavoitettu kommentoimaan syytettä.

Rikoksen uhreiksi on kirjattu sekä McDormand että palkinnot jakava elokuva-akatemia. Vaikka Oscar-patsaat ovat käytännössä palkittujen omaisuutta, akatemia pitää tietyn omistusoikeuden. Jos palkittu haluaa luopua pystistään, elokuva-akatemialla on etuosto-oikeus yhden dollarin hintaan.

Uutista on päivitetty klo 9.49: Selkeytetty lausetta, jossa kerrotaan, että yksi valokuvaaja oli alkanut epäillä miestä.

Lue lisää:

Kolme puheenaihetta Oscar-gaalasta: Frances McDormand, yllätyksettömyys, ja mikä ihme on inclusion rider

Lähteet: AP, Reuters

Lue seuraavaksi