Kansalaispuolue Väyrys-sotkusta: Juristit selvittävät asiaa – oikeus keskeytti Väyrysen erottamisprosessin

Kansalaispuolueen puheenjohtajan Sami Kilpeläisen mukaan Paavo Väyrysen päätös pyrkiä keskustan puheenjohtajaksi ei ollut hyvä ratkaisu ja se vahingoitti puoluetta.

Kansalaispuolue
Sami Kilpeläinen
Sami KilpeläinenMarkku Ulander / Lehtikuva

Kansalaispuolue on kommentoinut niukkasanaisesti Paavo Väyrysen erottamista puolueesta ja siitä seurannutta jälkipyykkiä. Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen sanoi tiedotustilaisuudessa Helsingissä, että "asiaa selvitetään nyt juristien toimesta".

– Puoluejohdossa noudatamme yleisen kokouksen päätöksiä, mutta ennen kaikkea lakeja ja sääntöjä emmekä hyväksy minkäänlaisia väärinkäytöksiä. Näistä lähtökohdista haluamme huolehtia, että asiat menevät oikein ja tulevat korjattua, Kilpeläinen tyytyi toteamaan.

– Meillä ei ole lisättävää siihen, mitä viikonloppuna on kerrottu, lisäsi Kilpeläinen myöhemmin.

Kansalaispuolue kertoi lauantaina erottaneensa puolueen perustajan, europarlamentaarikko Paavo Väyrysen puolueesta. Erottamisen syyksi puolue kertoi muun muassa Väyrysen tilinkäyttöön liittyvät väärinkäytökset ja vaaliraharikkomukset. Väyrynen on pitänyt kokousta laittomana.

Sekä Sami Kilpeläisen johtama kansalaispuolue että Väyrynen ovat tehneet toisistaan tutkintapyynnön poliisille.

Paavo Väyrynen on teknisesti edelleen kansalaispuolueen jäsen. Käräjäoikeus päätti tänään keskeyttää puolueen tekemän Väyrysen erottamispäätöksen täytäntöönpanon.

Kansalaispuolue kertoi myös tiedotustilaisuudessa, että rahankäytön lisäksi luottamusta on nakertanut Väyrysen pyrkimys vaikuttaa kahdessa puolueessa yhtä aikaa. Kilpeläisen mukaan Väyrysen päätös pyrkiä keskustan puheenjohtajaksi ei ollut hyvä ratkaisu ja se vahingoitti puoluetta. Kilpeläinen kuitenkin toivotti Väyryselle menestystä tavoitteessaan.

Lue myös:

Kansalaispuolue: Paavo Väyrynen on erotettu puolueesta – Väyrysen leiri pitää erottamiskokousta laittomana