Lontoolainen yhtiö operoi Kantasataman ostoskeskusta – ovet auki puolentoista vuoden kuluttua

Tavaratalot & ostoskeskukset
Kotkan kantasatama ja merikeskus Vellamo
Petri Niemi / Yle

Kotkan Kantasatamaan suunnitellun suuren outlet-ostoskeskuksen ylläpitäjä on valittu.

Ostoskeskuksen vuokralaisista ja sen markkinoinnista huolehtii kansainvälinen outlet-operaattori Freeport. Hankekehittäjä GVA Sawyer tiedottaa, että sopimus operaattorin kanssa on allekirjoitettu maaliskuun alussa.

Operaattori vastaa kauppakeskuksen käytännön johtamisesta ja hallinnoinnista. Freeport tuo outlet-keskukseen myös uusia vuokralaisia omien asiakaskontaktiensa kautta. Operaattorin tehtävä on myös huolehtia, että ostoskeskus näyttää houkuttelevalta.

Lontoolainen yhtiö on aikaisemmin perustanut vastaavan ostoskeskuksen Ruotsiin Göteborgin lähelle ja luotsaa edelleen tanskalaista outlet-ostoskeskusta Kööpenhaminan liepeillä.

– Outlet-ostoskeskuksiamme on ympäri maailman, mutta Pohjoismaat kiinnostavat meitä erityisesti. Olemme tutkineet sopivia mahdollisuuksia Suomessa jo viiden vuoden ajan, Freeportin toimitusjohtaja Iestyn Roberts kertoo GVA Sawyerin tiedotteessa.

Toukokuussa yhtiö on avaamassa ostoskeskusta Ranskaan ja heinäkuussa Filippiineille.

Ostoksille syksyllä 2019

Kantasataman hankekehittäjän mukaan operaattorin varmistuminen on merkittävä askel ostoskeskuksen kehittämisessä. Ostoskeskus on määrä avata Kotkaan syksyllä 2019.

Valmistelevat työt Kantasatamassa on aloitettu viime kesänä purkamalla sataman vanhoja varastohalleja ja siistimällä aluetta rakennustöitä varten. Varsinainen rakentaminen ei ole vielä alkanut.

Kantasatamaan on suunnitteilla outlet-ostoskeskuksen ohella Kotkan kaupungin rahoittama tapahtumakeskus, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun uusi kampus ja GVA Sawyerin hotelli.

17.5. klo 15.56. Uutisesta korjattu virheellinen tieto, että Freeport olisi Lontoon pörssissä. Freeport ei ole pörssiyhtiö.