1. yle.fi
  2. Uutiset

Kaupungin parhaat orkesterit löivät hynttyyt yhteen Seinäjoella – mutta vain yhden viihdekonsertin ajaksi

Seinäjoen kaupunginorkesteri löysi Laitakaupungin orkesterin parikseen yhdeksi viihdepainotteiseksi illaksi. Ohjelmassa on muun muassa Beatlesia ja tangohelmiä.

orkesterit
Laitakaupungin orkesteri ja Seinäjoen kaupunginorkesteri
Laitakaupungin orkesterin solisti Charlotta Hagfors pääsee yhteiskonsertissa myös Seinäjoen kaupunginorkesterin tähdeksi.Anne Elhaimer / Yle

Seinäjoen kaupunginorkesterin intendentti hoksasi äskettäin, että kaupungissahan on kaksi kovaa orkesteria: Kaupunginorkesteri ja Laitakaupungin orkesteri. Yhteistyö ei ollut aiemmin tullut mieleen.

Ohjelmistossa oli sopivasti maaliskuulle aukko, joten Heli Lahti otti asian puheeksi. Soittajien suostutteluun ei tarvinnut paljon aikaa käyttää.

– Siitä se ajatus lähti jä tässä ollaan, intendentti Lahti myhäilee.

Mukaan saatiin yhteensä 15 muusikkoa ja yksi solisti. Sovitukset löydettiin tai tehtiin pariinkymmeneen 1940-, 50- ja 60-lukujen iskusävelmään, jotka esitetään vain kertaalleen, torstai-iltana.

Iso osa kuultavista kappaleista on laulettuja, ja solistina esiintyy Laitakaupungin orkesterin Charlotta Hagfors. Akustisten soitinten lisänä soivat vahvistetut kitarat ja bassot, akustiset rummut sekä kantele.

Nostalgiaa ja hittejä

Ohjelmistoon löytyi helposti nostalgisia hittejä, muun muassa Unto Monosen Lapin Tango, Frank Sinatran tutuksi tekemä My Way sekä James Bondin tunnussävelmä You only live twice.

Lähes itsestään selviä klassikoita ovat Nino Rotan Kun aika on, jonka suomeksi lauloi Seija Simola, lattarijalan sytyttävä Sway ja Beatlesien ikivihreä Yesterday.

– Nämä tuovat toivotunlaista lisämaustetta normaaliin arkeen, Lahti toteaa.

Myös muusikot ovat olleet innoissaan ja välillä liikuttuneitakin.

– Varmaan löytyy kaikille koskettavia melodioita. Ainakin itse ihan välillä herkistyn tuolla, myöntää kaupunginorkesterin huilisti Emilia Alho.

Toistaiseksi muusta yhteistyöstä ei ole orkesterien kesken sovittu.

– Tämä olisi tietysti ihan kiva viedä maakuntaankin. Omalla porukalla on helppo liikkua ja ihan mahdottoman suuresta kokoonpanosta ei ole kyse, Lahti vinkkaa.

Lue seuraavaksi