Uutissuomalainen: Yli 200 haudattiin ilman vieraita viime vuonna

Hautajaisiin osallistuvan saattoväen määrä on vähentynyt muutoinkin Suomessa, ilmenee Kirkkohallituksen uudesta tilastosta.

hautaus
Hauta-arkkuja hautaustoimistossa
Wasim Khuzam / Yle

Yli 200 suomalaisen hautajaisissa ei ollut yhtään vierasta viime vuonna, kertoo Uutissuomalainen (siirryt toiseen palveluun).

Tieto käy ilmi Kirkkohallituksen uudesta tilastosta, johon seurakunnat ovat tilastoineet järjestettyjen tilaisuuksien osallistujamääriä. Aiemmin ei ole tiedetty, kuinka moni suomalainen haudataan ilman saattoväkeä.

Ilman saattajia haudattavista suuri osa asuu Suomen suurimmissa kaupungeissa ja pääkaupunkiseudulla. Helsingin Oulunkylän kappelista on varattu ilman vieraita haudattaville oma vuoro torstaiaamuiksi.

Vuoden 2017 aikana kuoli noin 44 000 evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuuluvaa. Yksin haudataan monia, mutta muutenkin hautajaisiin osallistuvan saattoväen määrä on vähentynyt. Kun vuonna 1999 hautajaisiin osallistui keskimäärin 43 ihmistä, viime vuonna enää 36 saattajaa.

Viime vuonna lähes 3 000 suomalaisen hautajaisissa paikalla oli alle kymmenen henkilöä, joista osa oli seurakunnan työntekijöitä. 10–20 vieraan hautajaisia järjestettiin lähes 8 000.

Kukkalaite arkun päällä.
Niko Mannonen / Yle