Metsästäjät tekivät mitä pyydettiin: Pohjanmaalla on nyt selvästi aiempaa vähemmän hirviä

Metsästyskaudella kaadettiin jopa 1300 hirveä enemmän kuin edellisvuonna.

riistanhoito
Hirvi juoksee hangessa.
Heikki Rönty / Yle

Hirvien määrä on vähentynyt Pohjanmaan riistakeskuksen alueella selvästi. Luonnonvarakeskuksen tuoreet arviot kertovat (siirryt toiseen palveluun), että Pohjanmaan hirvikanta on nyt koko maan keskitasoa.

Vielä viime syksynä hirviä oli Pohjanmaan riistakeskuksen alueella niin paljon, että riistakeskus joutui patistelemaan metsästäjiä käyttämään kaikki myönnetyt pyyntiluvat. Erityisen paljon hirviä on ollut pohjalaismaakuntien rannikkokunnissa ja esimerkiksi kasitien ympäristössä.

Tavoitteena oli pienentää hirvikantaa, ja siihen päästiin

Pohjanmaan riistakeskuksen riistapäällikkö Mikael Luoma

Patistelu tuotti tulosta: päättyneen metsästyskauden aikana Pohjanmaan riistakeskuksen alueella kaadettiin hieman yli 4800 hirveä, 1300 eläintä enemmän kuin edellisvuonna.

Pohjanmaan riistakeskuksen riistapäällikkö Mikael Luoma on tyytyväinen.

– Tavoitteena oli pienentää hirvikantaa, ja siihen päästiin. Metsästäjät olivat ahkerasti liikkeellä ja hoitivat hirvikantaa hyvin vastuullisesti: lupia haettiin runsaasti ja niitä myös käytettiin, Luoma sanoo.

Lähiviikkoina tehdään päätöksiä siitä, kuinka paljon hirviä alueella pitäisi ensi syksynä kaataa. Päätöksiä varten on kuultu muun muassa Pohjanmaan poliisia sekä metsästäjien, luonnonsuojelijoiden ja maanviljelijöiden edustajia.