Sudet tappoivat kaksi koiraa – Ruokolahdella ollaan valmiudessa eläinten karkottamiseen

Sudet ovat tunkeutuneet asuintalon pihapiiriin Ruokolahden Mietinsaaressa jo kolme kertaa ja tappaneet pihalla olleet kaksi koiraa. Susiasiantuntijan mielestä terveet sudet eivät toimi niin.

Sudet ovat vierailleet maalaistalon pihapiirissä Ruokolahdella jo kolme kertaa peräkkäin. Kuvan susi ei liity tapaukseen. Kuva: AOP

Susilauma on saanut Ruokolahden Mietinsaaressa asuvat valppaiksi. Sudet ilmestyivät alueelle muutama päivä sitten.

Sudet ovat tunkeutuneet yhden asuintalon pihapiiriin Ruokolahden Mietinsaaressa jo kolmena perättäisenä yönä. Ensimmäisellä vierailulla sudet tappoivat pihassa olleet kaksi koiraa.

Asiasta ensin kertoneen Etelä-Saimaan mukaan (siirryt toiseen palveluun) sudet tappoivat ja söivät talossa asuvan perheen koiran sekä pihalla vierailulla olleen mökkiläisen koiran.

Tutkija: laumassa ongelmia

Luonnonvarakeskuksen susitutkijan Seppo Ronkaisen mukaan susien käytös kielii laumassa olevista ongelmista. Ronkainen arvioi, että laumanjohtaja on menehtynyt tai laumassa on sairaita yksilöitä.

Ronkaisen mukaan tähän aikaan vuodesta normaalit sudet löytävät ravintoa luonnosta ja eivät tule pihapiiriin tappamaan koiria.

Ronkaisen mukaan susien kohtalo on nyt virkavallan käsissä

– Poliisin luvalla on poistettu susia, jotka ovat tulleet voimakkaasti talojen pihoille pyörimään. Joku vaiva niillä on aina ollut, Ronkainen sanoo.

Poliisi tarkkailee tilannetta

Komisario Jarmo Junna Kaakkois-Suomen poliisista kertoo, että poliisi tarkkailee Ruokolahden susitilannetta.

Mikäli sudet tulevat vielä pihaan, voidaan niitä alkaa karkottaa kauemmas. Poliisi ei ole tehnyt päätöstä karkottamisesta, mutta Junnan mukaan valmius siihen on.

Käytännössä poliisi myöntää riistanhoitoyhdistykselle luvan susien karkottamiseen.

Junna kertoo saaneensa riistanhoitoyhdistykseltä tiedon, että torstain vastaisena yönä susihavaintoja ei Mietinsaaressa ole tehty.

Joutsenon riistanhoitoyhdistyksen suurpetoyhdyshenkilö Jari Suuronen kuitenkin sanoo, että sudet ovat vielä alueella.

– Eivät ne ole mihinkään lähteneet, Suuronen sanoo.