Hävikkiruokapalvelu laajenee Kokkolaan, jos tarpeeksi ravintoloita lähtee mukaan

Ravintoloiden ylijäämäruokaa välittävä yritys haaveilee laajenevansa nyt myös Kokkolaan. ResQ Club toimii jo yli 20 paikkakunnalla.

ruokahävikki
Ylijäämäruokaa on haettu vaasalaisravintoloista innokkaasti kolmen kuukauden ajan.
Anna Wikman / Yle

Ravintoloiden hävikkiruokaa voi pian ostaa alehintaan kännykällä myös Kokkolasta, jos ylijäämäruokapalvelu ResQ Clubin suunnitelma toteutuu. Kaksi vuotta sitten perustettu yritys aloittaa palvelun Kokkolassa maaliskuussa, mikäli vähintään kymmenen ravintolaa ilmoittautuu mukaan.

Tähän mennessä halukkuutensa on ilmoittanut viisi ravintolaa.

Vauhdilla Suomessa laajentunut yritys tarjoaa palveluaan tällä hetkellä 21 suomalaiskaupungissa. Sen avulla ravintolat ja myös päivittäistavarakaupat voivat myydä ylijäänyttä ruokaa alueen asukkaille alennuksella.

Yrityksen mukaan päivittäin pelastetaan noin 2 000 ruoka-annosta joutumasta roskiin. Hävikkiruokapalvelua voi käyttää netissä tai kännykkään ladattavalla mobiilisovelluksella.

Kokkolassa on jo käyttäjiä

Viimeksi palvelu laajeni helmikuussa Raumalle, Seinäjoelle se levittäytyi reilu vuosi sitten. Seinäjoella yli 2 000 palvelun käyttäjää ovat pelastaneet yli 12 000 ravintola-annosta.

Yrityksen markkinointijohtaja Jaakko Levola kommentoi tiedotteessa, että Kokkolassa on rahkeita vähintään samaan.

– Palvelulla on Kokkolassa jo 200 rekisteröitynyttä käyttäjää, ja kuluttajat ovat toivoneet tänne laajentumista, kertoo Jaakko Levola tiedotteessa.

Suomen lisäksi yhtiö toimii myös Ruotsissa, Saksassa ja Hollannissa. Tällä hetkellä yrityksellä on yli 250 000 rekisteröitynyttä käyttäjää.