Kuopion keskuskentälle halutaan 6000-paikkainen jalkapallokatsomo – myös maaottelut mahdollistava vaihtoehto selvitetään

Kuopio aikoo selvittää, paljonko uusi jalkapallostadion maksaisi.

jalkapallostadion
Kuopion keskuskentän jalkapallokenttä.
Nykyisin pääkatsomossa on 2700 istumapaikkaa.Matti Myller / Yle

Kuopion keskuskentän suuri rakennussuunnitelma nitkahtaa eteenpäin. Kaupunki haluaa selvittää, paljonko jalkapallostadionin uudistaminen maksaisi.

Kuopion Palloseuran tahto on, että stadionille rakennettaisiin noin 6 000 istumapaikan katettu katsomo. Stadionilla voisi myös järjestää isoja tapahtumia kuten konsertteja.

Ajatuksena on, että lämmitetty kenttä voitaisiin suojata ja stadionilla voitaisiin järjestää jopa 10 000 ihmisen massatapahtumia. Nykyisin keskuskentällä on istumapaikkoja 2700 ja niin kutsutussa aurinkokatsomossa 300.

Suomen Palloliitto on myös toivonut, että kaupunki tarkastelisi mahdollisuuksia rakentaa vieläkin isompi stadion, jotta siellä voitaisiin pelata myös jalkapallon miesten maaotteluita. Tämä tarkoittaisi vähintään 8 000 katsojapaikkaa.

Nyt Kuopion kaupunki suunnittelee käynnistävänsä hankesuunnitelman, jossa lasketaan muun muassa tarvittava euromäärä. Hyvinvoinnin edistämisen johtaja Janne Hentunen sanoo, että

– Nyt on tarkoitus mahdollisesti selvittää, minkä kokoinen stadion siellä voisi tulevaisuudessa olla.

Mahdollisista kustannuksista ja maksajista ei vielä tietoa

KuPSin omistaja ja Suomen Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti puuhaa Kuopion keskuskentän ympärille 200 miljoonan euron liike- ja asuintalokompleksia. Lahti on ilmaissut aikaisemmin halunsa osallistua rakentamisesta syntyviin kustannuksiin.

– Ari Lahden kanssa neuvotteluja on käyty. Kun kustannukset ovat selvillä, keskusteluissa päästään eteenpäin, Janne Hentunen kommentoi.

Kuopion kaupunki päättää seuraavaksi selvittääkö se kustannukset. Jos kaupunki päättää tehdä hankesuunnitelman, stadionin rakentamisen hinta on selvillä loppukesästä tai alkusyksystä.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus