Nousiaisten vesihuollolle tulvii vinkkejä mahdollisista vuotopaikoista

Nousiainen
Työpäällikkö Seppo Karjalainen etsi ojasta merkkejä klooratusta vedestä, mutta putkivuotoa ei löytynyt Nousiaisten Miekkavuorentiellä.
Työpäällikkö Seppo Karjalainen etsi ojasta merkkejä klooratusta vedestä, mutta putkivuotoa ei löytynyt Nousiaisten Miekkavuorentiellä.Jouni Koutonen / Yle

Nousiaisissa jatketaan keskiviikkona huomatun, merkittävän vesivuodon paikantamista. Vesihuoltoon on tullut kuntalaisilta noin 40 vinkkipuhelua, mutta niistä ei ole ollut ratkaisevaa apua.

Pelkona on, että jonkun tyhjillään oleva talo täyttyy vedellä. Nousiaisten asukkaita uusi vesivuoto harmittaa, sillä taannoinen vesikriisi on yhä tuoreessa muistissa.

– Ennen kuin mieli rauhoittui, tuli vähän sellainen olo, että tuleeko taas samanlainen show, kertoo Nousiaisissa asuva Outi Raihia.

Raihia on odotellut tietoa vesijohtoverkoston ylläpitokloorauksen loppumisesta.

– Sitten kun tekstiviesti tuli, ajattelin, että nyt se loppui. Viestissä lukikin, että uusi vuotokohta löytynyt. Ei se kauhean kivalta tuntunut.

Keskustassa asioimassa ollut Johan Vikström huomauttaa, että routa saattaa katkaista ehjänkin putken. Hän pitää vesikriisiin johtanutta tapahtumaketjua niin harvinaisena, ettei usko sen toistuvan montaa kertaa.

Kunnanjohtajalta ei saatu kommenttia

Vesiasiat ovat Nousiaisissa ilmeisen arkoja. Kunnanjohtaja Jaana Karrimaa kieltäytyi haastattelusta. Kunnanhallituksen keskustalainen puheenjohtaja Olli Sillanpää sanoi luottavansa, että vesiyhtiö saa vuodon korjattua.

Nousiaisten aiempi putkirikko aiheutti tammi-helmikuussa kunnassa neljä viikkoa jatkuneen vesikriisin, kun jätevettä kulkeutui talousveden sekaan. Sadat kuntalaiset sairastuivat vatsatautiin.