Ässät tavoittelee seuraavaksi omaa NHL-joukkuetta: "Haluamme laajentua e-urheilussa"

Kahdessa Ässien e-joukkueessa on tällä hetkellä vain yksi porilainen per joukkue. Muut joukkueiden jäsenet asuvat eri puolilla Suomea.

Jaakko Ruusunen (vas.) ja Eero Kemppi vastaavat Ässien e-urheilutoiminnasta. Kuva: Jari Pelkonen / Yle

Jääkiekosta tunnettu Porin Ässät valtaa uusia alueita elektronisen urheilun saralla.

Porilaisseura ilmoitti viime keväänä lähtevänsä mukaan e-urheiluun yhdellä joukkueella, joka pelaa Overwatch-nimistä tietokonepeliä. Nyt seura kertoo laajentaneensa e-urheilutoimintaansa myös Counter-Strike: Global Offensive -peliin. Ässät pestasi patalogon alle viisihenkisen CS:GO-pelijoukkueen.

– Halusimme löytää sellaisen joukkueen, joka noudattaa Ässien arvoja: yhteisöllisyyttä ja periksiantamattomuutta. He ovat hyvin mukana siinä touhussa ja saaneet jo onnistumisia, sanoo Ässien markkinointiassistentti ja e-urheilumanageri Eero Kemppi.

Oppia saatu, tavoitteiden aika myöhemmin

Ässien markkinointipäällikkö Jaakko Ruusunen on innoissaan uudesta joukkueesta, joka lähtee nyt tavoittelemaan nousua Suomi-liigasta ylemmille tasoille.

– Oppipoikina lähdimme mukaan meille aivan uuteen. Olemme halunneet osallistua tiettyihin turnauksiin ja saada toiminta käyntiin näyttävästi ja riittävän uskottavasti. Saavutukselliset tavoitteet tulevat myöhemmin, kun olemme oppineet, mistä tässä skenessä on kyse, sanoo Ruusunen.

Meille oli tärkeää, että alkuvaiheessa saatiin yksi porilainen mukaan.

Jaakko Ruusunen

Ässien Overwatch-joukkueessa on kuusi pelaajaa ja valmentaja/manageri. CS:GO-joukkue on viisihenkinen. Molemmissa joukkueissa pelaa yksi porilainen pelaaja.

– Muut ovat hajaantuneet ympäri Suomen. Meille oli tärkeää, että alkuvaiheessa saatiin yksi porilainen mukaan, Ruusunen kertoo.

Mukaan myös elektroniseen jääkiekkoon

Seuraavaksi Ässät etsii leiriinsä urheilupelien taitajia. Tähtäimessä on saada oma joukkue, joka osallistuisi elektronisen jääkiekkopelin turnauksiin.

– NHL-peli toisi huomattavaa lisäarvoa myös Ässien ottelutapahtuman kehittämiseen. Tavoite on laajentua ja toivottavasti löytää lähiaikoina änäripeliinkin hyvä joukkue, sanoo Jaakko Ruusunen.

Lätkän puolella puhutaan yleensä yhdestä kaudesta. E-puolella kausi saattaa olla viikon, kuukauden tai yhden turnausvälin mittainen

Jaakko Ruusunen

E-urheilun suurin yllätys on ollut Ruususelle se, miten nopeasti joukkueiden kokoonpano voi muuttua. Selkeitä kausia ei ole, ja joukkueet voivat koska tahansa hajota tai vetäytyä pelistä.

– Lätkän puolella puhutaan yleensä yhdestä kaudesta. E-puolella kausi saattaa olla viikon, kuukauden tai yhden turnausvälin mittainen.

Junioritoiminta käynnistymässä

Ässillä on vahva halu laajentaa edelleen elektronisen urheilun toimintaa. Seura haaveilee muun muassa oman junioritoiminnan käynnistämisestä.

– Haluamme ottaa myös yhteiskunnallista vastuuta pelaamisesta. Haluamme opettaa vanhemmillekin, mitä viisas pelaaminen on. Meillä on hyvät mahdollisuudet aloittaa toimintaa jo tänä vuonna, sanoo Ässien e-urheilumanageri Eero Kemppi.

Isomäkeen kehitteillä oma assembly

Yksi suuri unelma Ässillä on saada pystyyn Isomäki Areenalle oma pelitapahtuma, joka houkuttelisi uusia käyttäjäryhmiä Isomäkeen.

– Toivottavasti seuraavana vuonna pääsemme järjestämään jotain. Olisi todella hienoa saada joskus niin iso pelitapahtuma, että puhuttaisiin sadoista koneista ja tuhansista kävijöistä, Jaakko Ruusunen visioi.

Katso lisää: