Wienin veitsihyökkääjä tunnusti teot – Poliisi: Ei poliittista motiivia

Epäilty on kertonut poliisille hyökkäyksen syyksi tuskastumisen elämäntilanteeseensa. Kaikki neljä uhria haavoittuivat vakavasti.

puukotus
Poliisit tutkivat veitsihyökkäystä Wienissä 8. maaliskuuta.
Poliisit tutkivat veitsihyökkäystä Wienissä 8. maaliskuuta.Christian Bruna / EPA

Wienin keskiviikkoiltaisista veitsihyökkäyksistä epäilty on tunnustanut teot. Wienin poliisin mukaan 23-vuotias mies on kertonut, ettei teoilla ollut poliittista motiivia, vaan hän oli "raivoissaan omasta elämäntilanteestaan".

Afganistanilaismiehen epäillään puukottaneen linkkuveitsellä pariskuntaa ja heidän 17-vuotiasta tytärtään metroaseman läheisyydessä Wienin keskustan pohjoisosassa keskiviikkoiltana.

Pian ensimmäisen hyökkäyksen jälkeen hyökkääjä puukotti toista nuorta afganistanilaismiestä vähän matkan päässä. Poliisi sai epäillyn kiinni pian toisen hyökkäyksen jälkeen.

Kolmihenkinen perhe näyttää valikoituneen uhreiksi sattumanvaraisesti, mutta neljännen uhrin epäilty tunsi ennestään. Hän on kertonut poliisille syyttävänsä tätä omista huumeongelmistaan. Itävaltalaisen Kurier-lehden mukaan (siirryt toiseen palveluun) epäilty ei kuitenkaan tekohetkellä ollut huumeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena.

Kaikki neljä uhria haavoittuivat vakavasti ja olivat edelleen torstaina sairaalassa.

Lähteet: AP, AFP