Rahtilaivan vuotovettä on pumpattu Kotkan edustalla koko yö — alus hinataan todennäköisesti Tallinnaan

Meripelastusjohtaja Pekka Lehtosen mukaan aluksen miehistö ei ole ollut vaarassa, mutta merivartiostolla on ollut koko yön ajan evakuointivalmius.

meripelastus
Rahtialuksessa vuoto Suursaaren länsipuolella
Rahtialuksessa vuoto Suursaaren länsipuolellaRajavartiolaitos

Konehuoneeseen vuotaneen veden pumppausta on jatkettu koko yö rahtialuksessa Kotkan edustalla Suursaaren länsipuolella.

Suomenlahden merivartioston mukaan vedenpintaa konehuoneessa saatiin alkuun lasketuksi muutamia kymmeniä senttejä. Sen jälkeen konehuoneen pumppausta ei kuitenkaan enää jatkettu, koska veden pinta ei enää laskenut.

Sen sijaan Pumppaustoimet on siirretty toiseen ruumaan, minne on päässyt myös vettä. Ennen pumppauksen aloittamista tilassa oli vettä noin 70 senttimetriä. Tyhjennystä jatketaan niin kauan, kunnes aluksen hinaus päästään aloittamaan.

Vaikka vuoto aluksessa on laajentunut on aluksen tilanne edelleen vakaa. Veden pumppausta hoitaa alukselle kuljetettu ryhmä Kymenlaakson pelastuslaitoksen palomiehiä.

Miehistön evakuointiin ei ole toistaiseksi ollut tarvetta ryhtyä.

Alus aiotaan hinata perjantaina todennäköisesti Tallinnaan, kertoo meripelastusjohtaja Pekka Lehtonen Suomenlahden merivartiostosta.

— Varustamo neuvottelee parhaillaan hinauksesta, ja hinauspäätös tehtäneen vielä aamun aikana.

Lehtosen mukaan miehistö ei ole ollut vaarassa, mutta merivartiostolla on ollut koko yön ajan evakuointivalmius.

— Olosuhteet merellä eivät ole olleet poikkeuksellisen ankarat, vaikka yöllä oli lumisadetta. Tuuli on ollut lievää, meripelastusjohtaja Pekka Lehtonen kuvailee.

Pietariin matkalla olleessa rahtialuksessa havaittiin vuoto torstaina iltapäivällä. Vettä oli päässyt laivan konehuoneeseen noin kuusi metriä.

Panaman lipun alla seilaavassa rahtilaivassa on parikymmentä henkilöä.

9.3. 2018 klo 10.42 Juttuun lisätty Vartiolentolaivueen Twitter-video ja tieto veden pumppaamisen lopettamisesta konehuoneessa.