Vesiyhtiö tuo aamuksi vedet kotiin Lammilla

Lammin verkostossa paljastuneen vesivuodon selvittely ja korvaus jatkuu perjantaina päivän valjetessa

Lammi, Hämeenlinna
Vesiletkusta tippuu vesipisaroita.
Vesiyhtiö HS Vesi tuo heti aamusta ilman käyttövettä oleville asukkaille veden kotirappusille.Kalle Mäkelä / Yle

Parikymmentä taloutta on edelleen ilman käyttövettä Hämeenlinnan Lammilla Niipalantien varressa.

Vesiyhtiö HS Vesi tuo kuitenkin heti aamusta ilman käyttövettä oleville asukkaille veden kotirappusille, kertoo verkostopäällikkö Leo Aspholm. Paineet verkostoon saatiin jo torstaina illasta seitsemän maissa, eikä ihmisten tarvitse enää hakea itse vettään.

– Aamulla töihin menevät HS-veden miehet tuovat aamusta heti käyttövettä ilman oleville, kertoo verkostopäällikkö Leo Aspholm

Torstaina iltapäivästä ja alkuillasta vettä kuitenkin jonotettiin jakelupaikalla S-marketin pihassa ja vanhainkodin pihassa jakeluautoista. Vuoto oli paljastunut päivän aikana, kun vesiyhtiö huomasi, että monia satoja kuutiota vettä häviää normaalia enemmän verkostosta.

Perjantaina HS-vesi selvittää vuotoa ja alkaa korvata vesijohtoa

- Työt alkavat kaapelienkuuntelulla, jotta saadaan selville se tarkka vuotokohta verkostossa, kertoo verkostopäällikkö Aspholm.

Aamulla töissä olevat miehetkin kertovat vedentuonnin yhteydessä myös korjausten etenemisestä Lammin Niipalantien asukkaille. Kaivinkone ilmestyy heti aamusta vesijohdon varteen ja korjaustyöt pääsevät käyntiin, kertoo Aspholm.

– Useita satoja kuutioita siitä ehti mennä vettä jonnekin maastoon, pohtii asiaa aamusta HS-veden verkostopäällikkö.

HS-Vesi tiedotti torstai-iltana asiasta asiakkailleen tekstiviestillä. Kun vuoto on nyt saatu rajattua ja ilman vettä olevia asiakkaita on vain parikymmentä, vesiyhtiö tiedottaa asiasta verkkosivuillaan.