Nousiaisissa yli kuukauden kestänyt klooraus päättyy – vesijohtoverkoston uusi vuotokohta edelleen paikallistamatta

Vesikriisin jäljiltä otetut viimeiset näytteet ovat osoittautuneet puhtaiksi. Alkuviikosta ilmennyt uusi putkirikko sen sijaan aiheuttaa edelleen vaivaa.

Nousiainen
Työpäällikkö Seppo Karjalainen etsi ojasta merkkejä klooratusta vedestä, mutta putkivuotoa ei löytynyt Nousiaisten Miekkavuorentiellä.
Työpäällikkö Seppo Karjalainen etsi ojasta merkkejä klooratusta vedestä, mutta putkivuotoa ei löytynyt Nousiaisten Miekkavuorentiellä.Jouni Koutonen / Yle

Nousiaisten kunnan vesijohtoverkostossa keskiviikkoaamuna ilmennyttä uutta ja merkittävää vuotoa ei ole vieläkään pystytty paikallistamaan. Vuotomäärä on pysynyt samanlaisena ja vastaa suuruudeltaan talojohdon kapasiteettia.

Ennen kaivuutöiden aloittamista varmistetaan, ettei kaivuukohdassa ole sähkö- tai puhelinkaapeleita.

– Muutama kohta on alkuviikolla tarkoitus tarkistaa, kun saadaan toimijoiden kaapelinäytöt tehtyä, kertoo Nousiaisten tekninen johtaja Timo Oja.

Ojan mukaan selkeää näyttöä vuodosta ei maastosta ole vielä löytynyt.

– Vuoto on kuitenkin pienempi kuin alkuvuodesta. Vielä ei ole venttiilejä lähdetty Nousiaisissa sulkemaan. Tarkkaan nyt katsotaan missä kohdassa tehdään kaivuutyötä. Putki pidetään paineellisena, kunnes ollaan varmoja siitä, että vuoto on löytynyt, tarkentaa Oja.

Ylläpitoklooraus päättyy

Nousiaisten tekninen johtaja Timo Oja kertoo, että ylläpitoklooraus lopetaan perjantaina.

Nousiaisten vesijohtoverkosto tehokloorattiin helmikuun alussa. Tehokloorauksen jälkeen otettiin viimeiset kontrollinäytteet maanantaina 5. maaliskuuta.

Kunta tiedottaa, että näytteet ovat kaikki puhtaita. Myös Valpperin alueen ylläpitoklooraus lopetetaan. Kunnan mukaan ylläpitokloori poistuu verkostovedestä lähipäivien aikana.

Putkirikko aiheutti Nousiaisissa neljä viikkoa jatkuneen vesikriisin, kun jätevettä kulkeutui talousveden sekaan. Sadat kuntalaiset sairastuivat vatsatautiin.

Kunnan tiedotteen mukaan vedenjakelupiste toimii paloasemalla, Mietoistenkuja 5, sunnuntai-iltaan 11.3. asti. Vedenjakelu on avoinna klo 8-20.

*Lue lisää: *Nousiaisten vesihuollolle tulvii vinkkejä mahdollisista vuotopaikoista

_Juttua muokattu klo 8.46, tietoja päivitetty. _