Tammerkoski tyhjänä pääsiäisen jälkeen – Hämeensillan purku pääsee kunnolla käyntiin

Tampereen keskustaa halkova koski on tyhjänä kolmen päivän ajan, jotta Hämeensillan alle saadaan remontin ajaksi työtaso.

Hämeensilta
Talvinen Tammerkoski
Marjut Suomi / Yle

Tammerkoski tyhjennetään pääsiäisen jälkeen. Koski on tyhjänä kolmen päivän ajan, jotta Hämeensillan alle saadaan rakennetuksi remontin ajaksi työtaso. Ilman työtasoa sillan rakenteita ei kyetä purkamaan eikä tekemään uusia.

Kosken pintaa aletaan pudottaa pääsiäismaanantaina niin, että koski on tyhjä seuraavan päivän aamuna eli 3. huhtikuuta. Kosken ollessa tyhjänä paalutetaan tason tueksi mahdollisimman monta teräspaalua. Niiden varaan rakennetaan työtaso koko sillan alueelle ja noin kymmenen metriä reunojen yli.

– Kun koski on tyhjänä, töissä on niin monta ukkoa ja konetta kuin alueella mahtuu olemaan, sanoo Tampereen kaupungin rakennuttamispäällikkö Petri Kantola.

Ennen työtason valmistumista siltatyömaalla puretaan verhoilua vain sen verran kuin sillan päältä pystyy. Tason valmistuttua alkavat purkutyöt täysillä.

Väliaikainen kevyen liikenteen silta pystyyn samaan aikaan

Samaan aikaan rakennetaan myös suunniteltu väliaikainen kevyen liikenteen silta Verkarannan ja Värjärinkujan välille. Täysin varmaa sen rakentaminen kosken ollessa tyhjänä ei ole, sillä sillalta puuttuu vielä ympäristölupa.

Kantolan mukaan alun perin tulkittiin, ettei väliaikainen silta lupaa tarvitsisi, mutta tulkinta osoittautui vääräksi. Ympäristölupaa käsitellään parhaillaan aluehallintovirastossa.

Jos lupa ei heltiä ennen kosken tyhjennystä, se rakennetaan myöhemmin kosken virratessa normaalisti.

Lue lisää:

Hämeensillan remontti alkaa Tampereella todenteolla – koko Hämeenkatu suljettu henkilöautoilta

Tammerkosken yli pääsee pian puusiltaa pitkin – Hämeensillan remontti vie kevyen liikenteen väliaikaisreitille Tampereella

Tampereen Hämeensilta huonossa kunnossa: joudutaan rakentamaan alusta asti uusiksi