1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lemmikkieläimet

Pitääkö koiran päästä mukaan shoppailemaan? Miten käy allergisille? Näin lukijat kommentoivat

Koirat pääsevät yhä useammin omistajiensa mukana kauppakeskuksiin. Onko suuntaus hyvä vai huono? Lue, miten asiaa kommentoitiin.

Koda-husky vieraili Tampereen Koskikeskuksessa perjantaina. Kuva: Jani Aarnio/Yle

Yhä useampi kauppakeskus on avannut ovensa koirille. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla koirat ovat tervetulleita useampaan kauppakeskukseen kuten Isoon Omenaan. Viimeisimpänä joukkoon on liittynyt Tampereen Koskikeskus.

Iso Omena ja Koskikeskus ovat molemmat lukuisia kauppakeskuksia omistaman Cityconin hallinnoimia. Koirat pääsevät jo kahdeksaan Cityconin kauppakeskukseen eri puolilla Suomea. Koirat voi tuoda kauppakeskusten yleisiin tiloihin, mutta myymälät ja esimerkiksi kahvilat päättävät itse, sallivatko ne koirat. Yhtiö painottaa, että koirat ovat kauppakeskuksessa omistajansa vastuulla ja ne on pidettävä kytkettyinä.

Citycon perustelee Aamulehdessä (siirryt toiseen palveluun) koiramyönteisyyttään sillä, että kaupunkilaisilla on nykyään niin paljon lemmikkejä, ettei niiden omistajien kauppareissuja haluta estää liian tiukoilla säännöillä.

Mitä mieltä sinä olet koirien tuomisesta yhä useampiin julkisiin tiloihin? Oletko itse käynyt koiran kanssa esimerkiksi ravintolassa tai kauppakeskuksessa? Millaisia ovat omat kokemuksesi koiran omistajana tai esimerkiksi allergiasta kärsivänä? Onko koirilla Suomessa jo liiankin leveät kissanpäivät, vai ollaanko täällä vasta pikku hiljaa omaksumassa hyvää yleiseurooppalaista käytäntöä?

Kommentointi on päättynyt. Kiitos kaikille osallistuneille.

LUE MYÖS: Koira pääsee yhä useammin mukaan kauppakeskukseen – Koda-husky suhtautuu levollisesti ihmisvilinään