Vuotava rahtialus korjattavaksi Tallinnaan

Meripelastuslohkokeskuksen mukaan ei ole vaaraa, että aluksesta vuotaisi mereen öljyä.

rahtilaivat
Rahtialuksessa vuoto Suursaaren länsipuolella
Rahtialuksessa vuoto Suursaaren länsipuolellaRajavartiolaitos

Suomenlahdella torstaina pulaan joutunut rahtialus on määrä hinata lauantain vastaisena yönä korjattavaksi Tallinnaan, kertoo Merivartiosto.

Glory Hongkong -aluksen omistava varustamo sai perjantain aikana solmittua hinaussopimuksen. Kaksi kaupallisen yhtiön hinaajaa valmistautui myöhään perjantai-iltana aloittamaan aluksen hinauksen Suursaaren länsipuolelta kohti Tallinnaa, kertoo meripelastusjohtaja Tommi Karppi Helsingin meripelastuslohkokeskuksesta.

– Matkan kesto riippuu esimerkiksi jääolosuhteista. Joka tapauksessa siihen kuluu tunteja, Karppi arvioi. Pietariin matkalla ollut rahtialus ilmoitti torstaina Suursaaren länsipuolella, että se oli saanut vuodon. Meripelastustoimet jatkuivat puolitoista vuorokautta.

– Mitään välitöntä vaaraa ei enää ole. Aluksesta on pumpattu ulos vettä, ja sitä on enää ainoastaan konehuoneessa. Ei ole vaaraa, että aluksesta vuotaisi mereen öljyä tai että vesimäärä aluksen sisällä enää lisääntyisi, kertoi johtokeskusupseeri Janne Ryönänkoski perjantaina illansuussa.

Pumpuilla vuotoa vastaan

Panaman lipun alla liikennöivä rahtialuksen vuoto pidettiin toista vuorokautta hallinnassa pumppujen avulla. Hätäilmoituksen mukaan aluksen konehuoneessa oli noin viisi metriä vettä. Veden korkeus ehti nousta hälytyshetkestä jopa kaksi metriä ennen pumppauksen aloittamista.

Ihmishenkiä ei kuitenkaan ollut vaarassa, Suomenlahden merivartiostosta kerrottiin perjantaina.

Ilman lastia matkanneella aluksella on 22 hengen miehistö.

Vuotavan aluksen luona olivat vielä illalla muun muassa vartiolaiva Tursas, jäänmurtaja Nordica, öljyntorjunta-alus Halli ja Virosta vartiolaiva Kindral Kurvits, jotka saattavat vuotavan aluksen kohti Tallinnaa.

Ongelmiin joutuneella rahtialuksella on normaalia käyttö-öljyä sen omiin tarpeisiin, mutta öljyä ei Rajavartiolaitoksen mukaan ole päässyt vuotamaan aluksesta.

*Lue lisää: *

Rahtialuksen matka katkesi Suursaaren lähellä Suomenlahdella – aluksella ei uppoamisvaaraa, vaikka konehuoneessa metreittäin vettä