1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Karhula (Kotka)

Yksi kuollut asuntopalossa Kotkassa – rivitalon päätyhuoneiston yläkerta tuhoutui täysin

Uhrin henkilöllisyyttä ei ollut vielä aamulla saatu varmistettua.

Karhula (Kotka)

Kotkan Karhulassa yöllä syttyneessä rivitalon asuntopalossa kuoli yksi ihminen, kerrotaan Kaakkois-Suomen poliisista.

Rivitalon kaksikerroksisen päätyhuoneiston yläkerta tuhoutui palossa täysin, ja alakertaan tuli huomattavia vesi- ja savuvahinkoja.

Rikoskomisario Jyrki Hänninen kertoo STT:lle, että tuhoutuneesta huoneistosta löytyi kuolleena naishenkilö. Uhrin henkilöllisyyttä ei ollut vielä aamulla saatu varmistettua.

Pelastuslaitos sai tiedon Eskolantiellä tapahtuneesta palosta puolenyön aikaan. Rivitalon päätyhuoneisto oli ilmiliekeissä pelastuslaitoksen saapuessa paikalle.

Rivitalon asukkaita evakuoitiin palon vuoksi yöllä. Pelastuslaitokselta kerrottiin aamupäivällä, että huoneistojen ennallistaminen on käynnissä. Tämä tarkoittaa esimerkiksi kuivatusta ja savunhajun poistamista.

– Tavoitteena on, että asukkaat pääsisivät mahdollisimman pian palaamaan koteihinsa, kertoi päivystävä palomestari Miikka Leinonen Kymenlaakson pelastuslaitokselta kello 9.30:n aikaan.

Rikoskomisario Hänninen kertoi aamulla, että palon syttymissyystä ei ole tietoa. Poliisi ja pelastuslaitos tekevät yhteistyötä palon syyn selvittämisessä. Paloa oli sammuttamassa 17 pelastuslaitoksen yksikköä.

Hieman ennen aamukuutta paikalla oli vielä yksi pelastuslaitoksen yksikkö vartioimassa, ettei palo syty uudestaan.

Lähteet: STT

Lue seuraavaksi