Hyppää sisältöön

Risto Jarva -palkinto saamelaiselokuvalle Maan sisällä linnut

Palkintoraadin mukaan elokuva on samanaikaisesti hätkähdyttävän kaunis, pirullisen hauska ja poliittisesti kantaaottava.

Eatnanvuloš lottit, Maan sisällä linnut, kertoo tanssinopiskelijoista Birit ja Katja Haarlasta. Kuva: Marja Helander / Eatnanvuloš lottit – Maan sisällä linnut

Suomen elokuvasäätiön jakaman Risto Jarva -palkinnon saa Marja Helanderin Eatnanvuloš lottit eli Maan sisällä linnut. Se on kokeellinen elokuva saamelaisista tanssinopiskelijoista Birit ja Katja Haarlasta.

40. kertaa jaetun palkinnon perusteluissa palkintoraati toteaa, että "elokuva on samanaikaisesti hätkähdyttävän kaunis, pirullisen hauska ja poliittisesti kantaaottava".

Raatiin kuuluivat tänä vuonna Risto Jarva -seuran puheenjohtaja, kirjailija ja elokuvantekijä Ville Suhonen, Elokuvasäätiön dokumenttielokuvien kulttuuriviennin suunnittelija Suvi Paavola ja viime vuonna palkinnon voittanut Selma Vilhunen.

Palkinto on arvoltaan Suomen suurin elokuvapalkinto, 10 000 euroa. Se jaetaan Tampereen lyhytelokuvajuhlilla. Palkinnon ajatus on edistää kotimaista lyhytelokuvaa.

Lista kaikista palkinnon saaneista elokuvista vuodesta 1979 lähtien löytyy Suomen elokuvasäätiön verkkosivuilta. (siirryt toiseen palveluun)

Lue myös:

.
.