Turkkilainen yksityiskone syöksyi maahan Iranissa – nuorten naisten polttariseurueen pelätään kuolleen onnettomuudessa

Basaran Holding -yhtiön koneessa kerrotaan olleen kahdeksan matkustajaa ja kolme miehistön jäsentä.

Iran
Kartta
Yle Uutisgrafiikka

Iranissa yksitoista ihmistä on kuollut, kun turkkilainen yksityiskone syöksyi maahan sunnuntaina, kertovat viranomaiset.

Iranilaistelevision mukaan Basaran Holdingin kone oli matkalla Sharjahin lentokentältä Yhdistyneistä arabiemiirikunnista Istanbuliin. Se oli törmännyt Iranissa Šahr-e Kordissa sijaitsevaan vuoreen ja syttynyt palamaan. Šahr-e Kord sijaitsee noin 400 kilometriä Iranin pääkaupungista Teheranista etelään.

Iranin valtiollisen IRNA-uutistoimiston mukaan pelastajat yrittävät päästä vuorille. Toisen uutistoimiston Mizanin mukaan paikalliset kyläläiset olivat nähneet, että koneen moottori olisi ollut tulessa ennen törmäystä.

FlightRadar24-sivuston mukaan kone oli nousun jälkeen saavuttanut lentokorkeuden. Jotain oli tapahtunut kesken lennon, sillä kone oli sivuston mukaan menettänyt nopeasti lentokorkeuttaan.

Iranin viranomaisten mukaan vuoristoisella seudulla oli onnettomuuden aikaan rankkaa sadetta.

Zagrosvuorilla tapahtui tuhoisa lento-onnettomuus myös helmikuussa, kun iranilainen matkustajakone syöksyi maahan lumimyrskyssä 66 ihmistä mukanaan. Kaikkia kuolonuhreja ei ole vieläkään saatu tuotua alas vuorilta.

Seurueessa nuoria naisia

Turkin Punaisen puolikuun johtajan mukaan yksi koneessa olleista matkustajista oli liikemies Huseyin Basaranin perheenjäsen.

Turkkilainen media on kertonut aiemmin, että koneessa oli Basaranin tytär ja hänen seitsemän ystäväänsä, jotka ovat olleet paluumatkalla morsiamen polttareista Dubaista.

Basaranin tytär oli julkaissut Instagram-viestipalvelussa kuvia juhlinnasta Dubaissa aiemmin viikonloppuna. Kuvien joukossa on myös lentokone, jolla seurue oli lentänyt Dubaihin kolme päivää aiemmin.

Turkkilaisten uutissivustojen mukaan Basaranin tytär olisi menossa naimisiin ensi kuussa.

Turkin liikenneviranomaisen mukaan koneessa oli matkustajien lisäksi kolme miehistön jäsentä.

Lähteet: Reuters, AP, STT, AFP