Viisi huippujuttua lauantai-iltaan: Syvenny, ylläty ja nautiskele näiden parissa

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Viikonloppukooste
Vedenjuonti
Stina Tuominen / Yle

Tiesitkö, että juot pulloveden mukana muovia? Laaja, kansainvälinen selvitys paljastaa, että pullovesissä on runsaasti mikromuoveja

Mikromuovien terveysvaikutuksia ei vielä tunneta, mutta maailmalla pullovesibisnes paisuu. Viime vuonna se kasvoi nopeammin kuin mikään muu juomateollisuuden ala.

pääkuva

Yli 47 000 opiskelupaikkaa tarjolla – Ylen korkeakoulukone kertoo, mille alalle on tiukin seula ja mistä valmistutaan kovapalkkaiseksi

Tänä keväänä arviolta 140 000 hakijaa tavoittelee korkeakoulupaikkaa. Tässä valinnan tueksi tietoa, millaisille koulutus-ja urapoluille opinnot voivat viedä.

Työntekijä hyllyjen välissä Amazonin uudessa jakelukeskuksessa Wernessä, Saksassa.
Amazonin jakelukeskus Wernessä, Saksassa.Fridemann Vogel / EPA

Tässä voittajat ja häviäjät: Amazonin tulo Suomeen kuin digitaalinen hyökyaalto – "Toisille tuli kiire hankkia speedot ja opetella räpiköimään"

Amazonin kohistaan avaavan verkkokaupan Pohjoismaihin jo ennen kesää. Kaupan ja digipalvelujen asiantuntijat arvioivat voittajat ja häviäjät.

äiti työntää lastenvaunuja lasten kanssa
Gemma Lane on huolissaan lapsista, jotka koskevat kaupungilla joka paikkaan.Mårten Lampén / Yle

"En tiedä, mihin lasten on turvallista koskea" – Uinuva Salisbury joutui keskelle vakoojadraamaa ja asukkaat miettivät, voiko hermomyrkkyä vielä löytyä

Yle kävi rauhallisena pidetyssä pikkukaupungissa, jonka asukkaat miettivät nyt, mihin lasten voi antaa koskea ja mitä ihmettä poliisi tekee hautausmaalla.

Kortteen perhe istuu sohvalla
Tuomas, Meeri, Lauri ja Pihla Korte.Tommi Parkkinen / Yle

Sokea nainen hankki kolme lasta yksin ja haluaa nyt neljännen: ”Aika helpolla tässä pääsee”

Sinkkunaisten lapsettomuushoidot ovat kääntyneet selvään kasvuun parissa vuodessa. Kolmen lapsen yksinhuoltaja Meeri Korte on sokea. Kaikki eivät ole katsoneet hyvällä sitä, että sokea nainen hankkii lapsensa yksin.