Rovaniemen kaupunginhallitus esittää: Ounasvaaran uimahallia aletaan suunnitella yli puolella miljoonalla eurolla

Uimahalli maksaisi noin 22 miljoonaa euroa. Tästä rahasta valtuusto on päättämässä ensi syksynä.

Rovaniemi
Rovaniemi uusi uimahalli havainnekuva
Uudessa uimahallissa olisi 50-metrinen allas. Havainnekuva.Rovaniemen kaupunki

Rovaniemen kaupunginhallitus hyväksyi maanantain kokouksessaan suunnitelman uudesta uimahallista Lapin urheiluopiston yhteyteen Ounasvaaralle. Se esittää nyt kaupunginvaltuustolle, että hallia aletaan suunnitella 600 000 euron määrärahalla tänä vuonna.

Itse uimahalli maksaisi arviolta 22 miljoonaa euroa. Investoinnista päätettäisiin ensi syksynä vuoden 2019 talousarvion ja vuosien 2020-2021 taloussuunnitelman yhteydessä. Tähän summaan sisältyvät myös tarvittavat liikenneväylät, kunnallistekniikka ja parkkipaikat.

Uuden uimahallin rakennuttaisi kaupungin omistama kiinteistöosakeyhtiö Lappi Areena. Investointia varten otettaisiin lainaa. Uuden uimahallin käytöstä ja käyttökulujen kattamisesta sovitaan myöhemmin Rovaniemen koulutuskuntayhtymän kanssa.

Uuden uimahallin halutaan täyttävän Uimaliiton vaatimukset kilpailujen järjestämiseen. Kaupunginhallitus kannatti yksimielisesti tätä Sanna Karhun (kesk.) lisäystä.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti, että kaupungin uimahallin Vesihiiden korjauksen suunnittelu jatkuu omana hankkeena. Vesihiiden korjaustarpeista on valmistumassa suunnitelman kevään aikana.

Jos Rovaniemellä on tulevaisuudessa kaksi uimahallia, niistä arvioidana kertyvän vuodessa noin miljoona euroa käyttötuloja. Kaupungille hallien ylläpito jäisi maksamaan noin kaksi miljoonaa euroa vuodessa.