Patentti- ja rekisterihallitus vaati Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtajan eroa

Säätiön hallituksen puheenjohtaja Perttu Nousiainen ilmoitti sunnuntaina luopuvansa tehtävästään. PRH:lle ilmoitettiin maanantaina Nousiaisen eroamisesta.

Nuorisosäätiö
Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtaja Perttu Nousiainen.
Perttu Nousiainen ei ole enää Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtaja.Markku Rantala / Yle

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) jätti viime viikon perjantaina Helsingin käräjäoikeuteen hakemuksen Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtaja Perttu Nousiaisen erottamisesta.

Nousiainen on PRH:n näkemyksen mukaan toiminut törkeästi säätiölain vastaisesti, hallituksen tiedotteessa todetaan. Erottamishakemus meni perjantaina tiedoksi Nuorisosäätiön hallitukselle.

Eilen sunnuntaina Nuorisosäätiö tiedotti, että Nousiainen on itse luopunut tehtävästään ja hallituksen jäsenyydestä. Säätiön uutena puheenjohtajana on aloittanut Mikko Henttonen.

PRH:lle ilmoitettiin maanantaina Nousiaisen eroamisesta. PRH peruu erottamisvaatimuksensa, kun Nousiaista koskeva muutos on merkitty säätiörekisteriin.

PRH:n hakemuksen mukaan Nousiainen on yhdessä säätiön toimitusjohtajan kanssa hankkinut omistamillensa yhtiöille säätiölain vastaisen huomattavan suuruisen taloudellisen edun. PRH huomauttaa Nousiaisen olevan asemassa, jossa hänen tärkein tehtävänsä on ollut säätiön tarkoituksen huolellinen toteuttaminen.

PRH ei säätiölain mukaan voi hakea toimitusjohtajan erottamista.

Yle ja Suomen Kuvalehti (siirryt toiseen palveluun) kertoivat viime viikolla poliisin tutkivan lahjusepäilyä keskustataustaisessa Nuorisosäätiössä.

Lue myös:

Nuorisosäätiön hallituksella uusi puheenjohtaja, Perttu Nousiainen luopui tehtävästä

Nuorisosäätiön johtaja sai satoja tuhansia euroja veroparatiisiyhtiöiltä – poliisi selvittää, onko kyse lahjonnasta