Porin keskustan baariammuskelu: Tekijälle yli neljä vuotta vankeutta

Oikeuden mukaan tekijän olisi pitänyt ymmärtää, että vatsaan ampumisesta todennäköinen seuraus on kuolema. Uhri olisi kuollut ilman leikkausta.

Ampumavälikohtaus
Oikeustalo Porissa
Satakunnan käräjäoikeus antoi tuomion Porissa baarin edustalla sattuneista väkivaltarikoksista.Tapio Termonen / Yle

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut Porin keskustassa kahta miestä ampuneen miehen neljän vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen tapon yrityksestä, törkeästä vammantuottamuksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Veriteko tapahtui Porin keskustassa Antinkadun ja Liisankadun kulmassa sijaitsevan baarin edustalla marraskuisena viikonloppuyönä. Ampumista edelsi riita ravintolassa.

Kuolema lähellä

Ensimmäinen ampumisen uhreista sai osuman vatsaansa. Hän olisi kuollut verenvuotoon ilman nopeaa leikkausta. Toinen uhri puolestaan sai osuman pohkeeseensa.

Syytetyn mukaan vatsaan ampumisessa oli kyse hätävarjelun liioittelusta. Osuma toiseen mieheen oli syytetyn mukaan vahinko. Oikeus katsoo, että tuomitun olisi pitänyt ymmärtää, että vatsan alueelle ampumisesta todennäköinen seuraus on kuolema.

Toisen uhrin osalta oikeus katsoo, ettei ole luotettavaa näyttöä, että syytetty olisi ampunut tahallisesti. Kyse oli oikeuden mukaan törkeästä huolimattomuudesta.

Isot korvaukset

Tuomittu joutuu maksamaan korvauksia tapon yrityksen uhrille yli 38 000 euroa ja vammantuottamuksen uhrille 1 350 euroa.

Tuomitun seurassa ollut toinen mies sai 60 päivän vankeusrangaistuksen pahoinpitelystä. Tuomio on ehdoton hänen rikoshistoriansa takia.

15:58 tarkennettu tapahtumakuvausta.