Putin venäläisvakoojan myrkyttämisestä Britanniassa: Selvittäkää tämä siellä – ja keskustellaan sitten

Presidentti Vladimir Putin kehotti Britanniaa selvittämään asian perin pohjin tapahtumapaikalla.

Vladimir Putin Kuva: Juri Kadobnov / AFP

MOSKOVA Venäjä on kiistänyt sekaantuneensa entisen venäläisvakoojan Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä myrkyttämiseen. Presidentti Vladimir Putin kehotti Britanniaa selvittämään asian perin pohjin tapahtumapaikalla.

Venäjän television ohjelmisto keskittyi maanantai-iltana rakastetun näyttelijän Oleg Tabakovin kuolemaan. Kakkosuutisena oli presidentti Vladimir Putin ja hänen vierailunsa maanantaina maatalousseminaarissa Krasnodarissa.

Samalla vierailulla Britannian yleisradioyhtiö BBC pääsi kysymään Putinilta, onko Venäjä vastuussa Skripalin ja tämän tyttären myrkyttämisestä. Silminnähden huvittunut Putin vastasi, että hän keskustelee tapauksesta siinä vaiheessa kun brittiviranomaiset ovat selvittäneet asian.

– Olemme täällä keskittymässä maatalouteen ja siihen, miten vaikutamme ihmisten elämään, ja te puhutte minulle joistain tragedioista. Selvittäkää asia siellä, ja sen jälkeen voimme keskustella asiasta, Putin vastasi brittitoimittajan kysymykseen.

Britannian pääministeri Theresa May antoi Venäjälle aikaa tiistaihin vastata syytöksiin.

Sergei Skripal on Venäjän sotilastiedustelun GRU:n entinen eversti. Hänet tuomittiin vuonna 2006 vankeuteen vakoilusta Britannian tiedustelun laskuun. Skripal vapautettiin länteen vuonna 2010 osana agenttivaihtoa.

Lisää aiheesta: