Rovaniemen Valionrannan hotellirakentaja saa rakentaa myös viereiset asuinkerrostalot tulojen saamiseksi

Lapland Hotelsin mukaan suurta kongressi-kylpylähotellia ei muuten saada kannattavaksi hankkeeksi.

kylpylähotellit
Alustavan suunnitelman mukaan Valionrannan hotellikompleksi näyttäisi tältä.
Ensimmäisessä vaiheessa rakennettaisiin 250-huoneinen kylpylähotelli. Toisessa vaihteessa kongressitilat ja 50-100 lomahuoneistoa.Aihio Arkkitehdit Oy

Rovaniemen kaupunginhallitus päätti maanantaina, että Lapland Hotels saa tietyin ehdoin rakennettavakseen myös Valionrannan asuintontit.

Hotelli-yhtiö perustelee hakemustaan sillä, että sen rakentamat suuret kongressitilat ravintoloineen ovat itsenään tappiollisia. Laajemmalla majoitusrakentamisella sekä asuinrakentamisella se saa laskelmiensa mukaan hankkeen kannattavaksi.

Lapland Hotels on rakentamassa koko alueelle hotellin lisäksi 50-100 lomahuoneistoa. Hotelliin kaavaillaan 250 huonetta. Suurta majoituskapasitettia tarvitaan, jotta kongressiasiakkaille riittää tilaa.

Lisäksi Rovaniemelle saatetaan tulevaisuudessa lentää suoria lentoja Aasiasta koneilla, joihin mahtuu jopa yli 300 matkustajaa. Majoitustiloille on Lapland Hotelsin mukaan tarvetta.

Kaupunki on määritellyt, että Lapland Hotels saa rakennettavakseen myös asuintontit, kun noin tuhannen hengen kongressitiloille on ensin saatu rakennuslupa.