Lieksan entinen valtuustopomo saa syytteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä – epäilty kiistää rikoksen

Ari Marjetan saama syyte tulee käsittelyyn toukokuussa.

lasten seksuaalinen hyväksikäyttö
Lieksan entinen kaupunginvaltuutettu Ari Marjeta
Ari Marjeta on Lieksan kunnanvaltuuston edellinen puheenjohtaja. Hän on ammatiltaan perhekotiyrittäjä ja pastori.Yle

Lieksalainen kunnallisvaikuttaja Ari Marjeta saa syytteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Asia tulee käsittelyyn Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa toukokuun puolivälissä, vahvistetaan syyttäjänvirastosta.

Iltalehden mukaan rikosasiassa (siirryt toiseen palveluun) on yksi syytekohta ja näin ollen yksi uhri. Rikoslain mukaan lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä säädetty rangaistus on vähintään neljä kuukautta ja enintään neljä vuotta vankeutta.

Ari Marjeta kommentoi Ylelle asiaa tekstiviestillä.

– Lastensuojelussa toimiva voi joutua tällaisiin tilanteisiin, mutta olen todella vaikeassa välikädessä, koska kaikki on salassa pidettävää, enkä voi ennen oikeudenkäyntiä kommentoida muuten kuin että kiistän syyllistyneeni rikokseen, Marjeta kirjoittaa.

Maakunnassa tunnettu Marjeta on Lieksan kaupunginvaltuuston edellinen puheenjohtaja. Hän luopui puheenjohtajuudesta kesäkuussa 2017. Helmikuuhun saakka Marjeta toimi SDP:n rivivaltuutettuna. Helmikuun lopussa hän ilmoitti luopuvansa kaikista luottamustoimista terveyssyiden vuoksi.

Aiemmin Marjeta on ollut SDP:n eduskuntavaaliehdokas ja pyrkinyt puolueen varapuheenjohtajaksi. Hän sai vuoden 2015 eduskuntavaaleissa 2 201 ääntä.

Marjeta on ammatiltaan perhekotiyrittäjä ja hän koulutukseltaan pastori.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Juttua päivitetty 13.3.2018 klo 12.34: Muokattu otsikkoa ja lisätty Ari Marjetan kommentti asiaan.

Juttua päivitetty 13.3.2018 klo 17:05: poistettu Iltalehdestä peräisin oleva tieto "Rangaistusvaatimus ei ole vielä julkinen."