1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. IKEA

Helsinki haluaa, että "city-Ikea" sopii merelliseen ympäristöön eikä siellä asiointi edellytä henkilöautolla liikkumista

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta linjasi asiasta kokouksessaan. Ikean tavarataloa on suunniteltu Koivusaareen.

IKEA
Ikean kyltti ja lippuja.
Ikea hakee suunnitteluvarausta Helsingin Koivusaareen.Minna Aula / Yle

Helsinki edellyttää, että Helsingin Koivusaareen suunniteltu huonekalujätti Ikean tavaratalo on arkkitehtonisesti laadukas ja yhteensopiva merellisen ympäristön kanssa. Kaupungin mukaan suunnittelun lähtökohdan tulee myös olla, ettei myymälässä asiointi edellytä pelkästään henkilöautolla liikkumista.

Kaupunkiympäristölautakunta linjasi asiasta tänään kokouksessaan. Lautakunta päätti (siirryt toiseen palveluun) esittää kaupunginhallituksen elinkeinojaostolle, että uuden Ikea-hankkeen suunnittelua varten varataan alue Koivusaaresta tietyin ehdoin.

Hanke muodostuu liike-, toimisto- ja hotellikokonaisuudesta, jonka on määrä luoda merkittävä määrä uusia työpaikkoja. Keskuksen yhteyteen on tavoitteena suunnitella kolmas sisäänkäynti Koivusaaren metroasemalle, kaupunkiympäristölautakunta kertoo.

Lautakunta esittää hankkeelle suunnitteluvarausta vuoden 2020 loppuun asti.

Ikean suunnitelmista kerrottiin julkisuuteen maaliskuun alussa. Tavaratalosta ei olisi tulossa samanlaista jättimäistä megahallia kuin esimerkiksi Vantaalla tai Espoossa on.

Lue lisää hankkeesta:

Länsimetrolla Ikeaan? Huonekalujätti haluaa rakentaa tavaratalon ja hotellin Länsiväylän päälle Koivusaareen

Lue seuraavaksi