Vaihtoehdot muureista esiteltiin Trumpille – mielenosoittajat vastassa

Trumpin mukaan Kalifornian hallinnon edustajat ovat rikollisten parhaita kavereita.

Yhdysvaltojen politiikka
Muurivaihtoehdot
Donald Trump tutustui muurivaihtoehtoihin Kaliforniassa tiistaina 14.3.2018.Alejandro Zepeda / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tutustunut vaihtoehtoihin muurista, jonka hän haluaa rakentaa Meksikon vastaiselle rajalle laitonta maahanmuuttoa estämään.

Kalifornian-matkallaan Trump myös syytti osavaltiota siitä ettei se käytä tarpeeksi kovia otteita laittoman maahanmuuton estämiseksi.

Ensimmäisellä matkallaan osavaltioon Trump sanoi suosivansa täysin betonista muuria koska sitä pitkin on vaikeinta nousta. Hänen mukaansa muuri pitäisi kuitenkin olla läpinäkyvä. Trumpin mukaan ensimmäinen asia jonka hän näki rajalle tullessaan olivat edellisessä aidassa olleet aukot.

– Nykyinen muurimme siellä on kurja, mutta se ainakin pysäyttää 90-95 prosenttia (rajanylittäjistä). Kun pystytämme oikean muurin, pysäytämme 99 prosenttia - jopa enemmän, Trump sanoi.

Trump muurilla
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vieraili tiistaina Kaliforniassa ja vertaili muurimalleja Meksikon rajalla. Trump lupasi vaalikampanjassaan rakentaa muurin Yhdysvaltojen etelärajalle. Lähde: Reuters

Matkalla Trump toisti kritiikkinsä osavaltion demokraattikuvernööri Jerry Brownia kohtaan. Presidentin mukaan kuvernööri johtaa raskaasti verottavaa osavaltiota, jonka lavea tulkinta maahanmuuttolaeista ”asettaa koko kansakunnan riskeille alttiiksi.”

– He ovat rikollisten parhaita kavereita, Trump sanoi.

Muuriprototyyppien tarkastuksen jälkeen Trumpin autosaattue kulki mielenosoittajajoukkojen ohi. Satojen ihmisten kerrotaan osoittaneen mieltä kummallakin puolella rajaa. Heidän joukossaan oli niin muurin kannattajia kuin vastustajiakin. Poliisirivistöjen kerrotaan pitäneen eri joukot erossa toisistaan.

Lähteet: AP