1. yle.fi
  2. Uutiset

Särkänniemi tuo huvipuiston sairaalaan – ainutlaatuisen yhteistyön tavoitteena lapsipotilaiden viihtyminen

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ja Särkänniemi suunnittelevat sairaalahuvipuistoa Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

Tampereen yliopistollinen sairaala (TAYS)
Lapsi matkustaa karusellissa hevosella
Särkänniemessä vieraillut Aino matkusti hevosella karusellissa. Suunnitellusta sairaalahuvipuistosta ei ole vielä kuvia.Särkänniemi

Tampereen yliopistolliseen sairaalaan rakennetaan lapsipotilaille huvipuisto. Sairaalahuvipuisto tulee Taysin uuteen lasten ja nuorten keskukseen ja sen toteuttaa Särkänniemi.

– Haluamme rakentaa paikan, jossa lapsipotilaat voivat yhdessä läheistensä kanssa irtaantua hetkeksi potilasarjesta ja päästää seikkailunhalun ja mielikuvituksen valloilleen, kertoo Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä tiedotteessa.

Sairaalahuvipuistosta suunnitellaan pelailun, leikkimisen ja seikkailun paikkaa. Lapsipotilaiden ja heidän läheistensä lisäksi huvipuistossa voisivat käydä myös sairaalassa vierailevat lapset. Huvittelu sairaalahuvipuistossa on asiakkaille maksutonta.

– Sairaalahuvipuistossa lapsen ikä ja fyysiset kyvyt eivät rajaa hauskanpitoa. Perinteisiä huvilaitteita alueelle ei tuoda, vaan sisällöt perustuvat seikkailullisuuteen ja yllätykselliseen itse tekemiseen, kertoo Särkänniemen kehitysjohtaja Ville Aarresuo.

Ratojen, lelujen ja pelien lisäksi huvipuisto hyödyntää esimerkiksi virtuaaliteknologiaa. Näin huvipuisto voisi tulla myös potilaan luo osastolle.

Alustavien suunnitelmien mukaan sairaalahuvipuisto sijoittuisi Taysiin, pääaulan välittömään läheisyyteen. Yhteistyö käynnistyy selvitysvaiheella, jossa kartoitetaan tekniset vaatimukset ja toteuttamiskelpoisuus. Näillä näkymin huvipuisto voitaisiin avata vuonna 2020.

Lue seuraavaksi