1. yle.fi
  2. Uutiset

Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla parannetaan tai poistetaan 11 tasoristeystä

Liikenneviraston suunnitelmat ajoittuvat vuosiin 2018-2021.

tasoristeys
Juna ohittaa tasoristeyksen lähellä Ylistaron asemaa
Valtteri Välimäki/Yle

Liikennevirasto parantaa tai sulkee pohjalaismaakunnissa 11 tasoristeystä (siirryt toiseen palveluun) vuosina 2018-2021.

Tällä hetkellä parannuslistalla on Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla 8 tasoristeystä Seinäjoki-Kaskinen -rataosuudella, yksi tasoristeys Haapamäki-Seinäjoki -välillä, yksi Seinäjoki-Vaasa -välillä ja yksi Vaasa-Vaskiluoto -välillä.

Haapamäki-Seinäjoki -rataosuudella Ähtärissä sijaitseva Heusan tasoristeyksen sulkeminen korvaavalla tieyhteydellä on suunnitelmassa jo tänä vuonna 2018. Samoin jo tämän vuoden suunnitelmaksi on kirjattu Sutelan tasoristeyksen parantaminen ja varustaminen turvaleittein Seinäjoki-Vaasa -rataosuudella.

Tasoristeysten turvallisuuden parantamisen valtakunnallinen ohjelma kattaa kaikkiaan 65 kohdetta ja toimenpiteitä 28 miljoonan euron edestä. Tänä vuonna toimenpiteitä tehdään 21 tasoristeyksessä ja, jos rahoitus toteutuu, ensi vuodelle on ohjelmoitu saman verran toimenpiteitä.

Liikenneviraston mukaan tavoite on näillä toimenpiteillä vähentää tasoristeysonnettomuuksien määrää 35:llä kymmenen vuoden aikana.

Liikenneviraston mukaan osan kohteista suunnittelu on jo käynnissä ja töitä päästään käynnistämään, kunhan maa sulaa.

Lue seuraavaksi