Epäonniset Kittilä-käräjät taistelivat etäyhteysongelmien kanssa

Kittilän kuntapäättäjien virkarikoskäräjät kuivuivat keskiviikkona Rovaniemellä kokoon yhä totaalisemmin.

Kittilä
Kihlakunnansyyttäjät Katri Junnikkala-Heikkinen (vas.) ja Sari Anttonen Kittilän kuntapäättäjien virkarikossyytteitä käsittelevässä valmisteluistunnossa Rovaniemen Aluehallintoviraston rakennuksessa 13. maaliskuuta
Kihlakunnansyyttäjät Katri Junnikkala-Heikkinen (vas.) ja Sari Anttonen Kittilän kuntapäättäjien virkarikossyytteitä käsittelevässä valmisteluistunnossa Rovaniemen Aluehallintoviraston rakennuksessa 13. maaliskuutaKaisa Siren / Lehtikuva

KittiläKittilän kuntapäättäjien virkarikoskäräjien valmisteluistunnon oli tarkoitus alkaa Rovaniemellä yhdeksältä aamulla, mutta etäyhteydet eivät toimineet. Istuntoa jatkettiin puoli kahdelta, vaikka etäyhteydet Helsinkiin eivät edelleenkään onnistuneet valtakunnallisten vikojen vuoksi.

Etäyhteyksien päässä olivat Oulusta syyttäjät ja Kittilästä muutama syytetty. 27 entistä ja nykyistä Kittilän kuntapäättäjää syytetään muun muassa törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Jo tiistaina todettiin, että syksyllä alkavaa pääkäsittelyä valmisteleva istunto järjestettiin ennenaikaisesti, sillä asiakirjojen teko ja jakaminen on kesken. Käräjillä sovittiin keskiviikkona lähinnä kevään aikatauluista.

Kolmipäiväinen valmistelu päättyy torstaina. Tarvittaessa järjestetään myöhemmin jatkettu suullinen valmistelu.