Koululaisia kuljettanut bussi syttyi tuleen valtatie 5:llä, osa oppilaista pakeni autosta ilman kenkiä

Itä-Suomen poliisin mukaan bussin rengas ilmeisesti räjähti ja syttyi palamaan.

Linja-autopalo
kartta
Yle Uutisgrafiikka

Kuopion Nilsiän Tahkolta koululaisia kuljettanut bussi syttyi tänään tuleen valtatie 5:llä, kertoo Itä-Suomen poliisin tilannekeskus.

Bussi oli matkalla Nilsiästä Imatralle. Auto kuljetti imatralaisia Mansikkalan koulun 7.–9. luokan oppilaita, jotka olivat laskettelemassa Tahkolla.

Kotimatkalla bussin rengas ilmeisesti räjähti ja syttyi tuleen. Sen jälkeen tuli levisi bussiin. Bussissa olleet yrittivät alkusammutusta, mutta eivät saaneet tulipaloa sammumaan.

– Ensin kuului takaa pamahdus, jonka Jälkeen alkoi savu haista. Saimme ohjeen jättää bussin nopeasti ja osa joutui lähtemään ilman kenkiä, kuvailee bussin kyydissä ollut Johannes Winberg.

Hän kertoo, että tunnelma pysyi palon alkaessa rauhallisena, sillä kuljettaja opasti oppilaat ulos ja bussi tyhjentyi parissakymmenessä sekunnissa.

Winbergin mukaan oppilaat viedään toisella bussilla Kuopion sairaalaan. Hän kertoo, että bussissa on ensihoitajia mittaamassa muun muassa häkäarvoja.

Winbergin mukaan kaikilta oppilailta paloivat sukset ja monot sekä muuta henkilökohtaista omaisuutta.

Oppilaat kuljetetaan myöhemmin korvaavalla bussilla ruokailun ja tarkastuksen jälkeen Imatralle, jonne he saapuvat aamuyöstä.

Ensitietojen mukaan kaikilla kyydissä oleilla pitäisi olla kaikki hyvin.

Poliisin mukaan liikenne valtatie 5:llä ei ole estynyt.