Hyppää sisältöön

Ylen Olli Seuri palkittiin Bonnierin Suurella journalistipalkinnolla

Radion Ykkösaamua juontava Seuri valittiin vuoden journalistiksi

Vuoden journalisti -ehdokkaita olivat Ylen Olli Seuri, Iltalehden Heljä Salonen ja free-toimittaja Sonja Saarikoski. Kuva: Lehtikuva

Ylen Olli Seuri on saanut Bonnierin Suuren journalistipalkinnon. Hänet palkittiin vuoden journalistina Helsingissä keskiviikkona pidetyssä juhlagaalassa.

Kun Seuri asetettiin ehdolle palkinnon saajaksi, palkintolautakunta totesi hänen valmistautuvan huolella lähetyksiin ja hallitsevan faktat suoran lähetyksen nopeasti vaihtuvissa tilanteissa.

Yle Radio 1:n Ykkösaamua juontavaa Seuria pidetään myös tiukkana, mutta reiluna haastattelijana.

Seuri kertoi olevansa ehdokkuudesta yllättynyt, mutta piti erityisen arvokkaana sitä, että jokapäiväinen syventävä journalismi ja etenkin radiojournalismi otettiin tällä kertaa huomioon.

Vuoden juttu seksuaalisesta ahdistelusta kouluissa

Vuoden journalistin palkinnon lisäksi Suuri Journalistipalkinto 2017 –gaalassa jaettiin palkinnot myös kolmessa muussa kategoriassa.

Vuoden juttu:

Suomen Tietotoimiston ja Turun Sanomien jutut oppilaiden seksuaalisesta ahdistelusta ja häirinnästä kouluissa.

Jutut paljastivat, että helsinkiläisessä lukiossa ja turkulaisella yläasteella oli kenenkään estämättä ahdisteltu herkässä iässä olevia nuoria vuosien ajan. Tapaukset olivat erityisen havahduttavia uhrien alaikäisyyden ja opettajien valta-aseman väärinkäytön vuoksi. Jutut olivat myös esimerkkejä huolellisesta, sinnikkäästä ja rohkeasta uutistyöstä vaikealla alueella.

Vuoden journalistinen teko:

Helsingin Sanomien Musta laatikko –konsepti, jossa journalismia tarjoillaan yleisölle teatterin lavalla.

Esityksiin on osallistunut 67 Helsingin Sanomien toimittajaa ja kuvaajaa, jotka ovat kertoneet yleisölle jutuistaan ja avannut journalistisen työn prosesseja. Vuonna 2017 Musta laatikko siirtyi Kansallisteatterin suurelle lavalle. Loppuunmyydyissä näytöksissä journalistit tulivat lähelle lukijoitaan aivan uudella tavalla.

Vuoden kirja:

Minna Passi ja Susanna Reinboth: Keisari Aarnio. Huumepoliisi Jari Aarnion uskomaton tarina.

Kirjassa tutkivien toimittajien parivaljakko avaa monimutkaista vyyhtiä. Mahdollistiko taitava manipulointi poliisin ja alamaailman yhteisten bisnesten junailun vuosikausien ajan? Lukijan luottamus poliisilaitokseen järjestelmänä ja poliiseihin yksilöinä horjuu sivu sivulta.

Suuren Journalistipalkinnon on perustanut ruotsalainen kustannusyhtiö Bonnier AB. Jokaisen palkinnon rahallinen arvo on 7 500 euroa.

.
.